Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
El Nino Kışı nedir?

El Nino Kışı nedir?

Çok sayıda sıcak hava dalgası ile karşılaştığımız yaz mevsiminin ardından uzmanlar şimdi de El Nino uyarısında bulundu. Peki El Nino kışı nedir?

  • İstanbul Gündemi
  • 02.09.2023 - 10:45

Birçok bölgeden bol bol gelen sıcak hava dalgalarıyla boğuştuğumuz yaz mevsiminin ardından şimdi de oldukça sert geçecek olan kış mevsimiyle mücadele edeceğiz. Yaz aylarında karşılaştığımız El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları yerini kış mevsiminde etkisini gösterecek olan El Nino kışına bırakacak.

EL NİNO'NUN ÜÇ AŞAMASI BULUNUYOR

El Nino, okyanus ve atmosfer arasındaki etkileşimler sonucunda ortaya çıkan bir iklim olayıdır. Küresel iklimde en büyük değişimi meydana getiren hava olayı olarak bilinen El Nino'nun üç aşaması bulunuyor: Sıcak, soğuk ve etkisiz... Küresel hava akımlarını etkileyerek dünya genelinde iklim değişikliklerine neden olur. Bu yıl etkisi güçlenen El Nino'nun Türkiye'nin bazı bölgelerinde erken ve yoğun kar yağışlarını meydana getirebileceği ön görülüyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre ise; yazın adını sıklıkla duyduğumuz El Nino sıcakları yeni yılda El Nino kışı olarak karşımıza çıkacak.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.