Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakla yemeği nasıl yapılır?

Bakla yemeği nasıl yapılır?

Yüksek oranda A ve C vitamini içeren bakla, Şşifa kaynağı olarak fresh lezzetiyle akşam yemeklerinde hafif bir yiyecek arayanların favorisi oluyor. Peki, evde bakla nasıl yapılır?

  • İstanbul Gündemi
  • 26.06.2023 - 13:56

Bakla yemeği bol zeytinyağı ile hazırlanan sağlıklı ve lezzetli yemekler arasında yer alıyor. İçerisindeki potasyum sayesinde oldukça faydalı bir yiyecek olan bakla; kalp, beyin ve tansiyon için de bulunmaz nimetlerden biri.

MALZEMELER

Yarım kilo kadar taze bakla

1 tane büyük boy kuru soğan

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı un

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağından biraz az ılık su

İsteğe bağlı miktarda dereotu

TARİF

Bakla yemeği yapımı için öncelikle baklanın uç ve sap kısımları güzelce temizlenir. İstenilen boyutlarda doğranır ve derin bir kapta bol limonlu su içerisinde bir süre bekletilir. Ayrı bir tencerede soğanlar doğranır. İçerisine zeytinyağı da eklenir ve soğanlar ile birlikte güzelce kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine limonlu suda bekletilen baklalar ilave edilir. Sırasıyla tuz, toz şeker ve yarım limonun suyu da eklenerek hepsi birlikte birkaç dakika sotelenir. Daha sonra 1,5 yemek kaşığı un sotelenen malzemelerin üzerine elenir. 1 su bardağından bir parmak kadar az ılık su da eklenerek kapağı kapatılır ve bakla yemeği orta ateşte pişmeye bırakılır. Baklalar piştiğinde ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Bakla yemeği servis yapılırken, istediğiniz miktarda dereotunu incecik kıyabilir ve üzerine serpiştirebilirsiniz.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.