Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Niş turizmi nedir?

Niş turizmi nedir?

Son dönemler popülerliği artan Niş turizmi birçok kişinin ilgisini çekiyor. Peki niş turizmi nedir? Niş turizm türler nelerdir? Konuya ilişkin merak edilenler...

  • İstanbul Gündemi
  • 07.06.2023 - 18:21

Niş Turizm, belirli bir ilgi alanına veya faaliyete odaklanan bir turizm türüdür. Niş turizm son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi.

BİRÇOK FİRMA HİZMET VERİYOR

Genellikle her endüstri kolunda, kendi alanında uzmanlaşmış, pazar nişlerinde hizmet veren firmalar bulunuyor. Bu firmalar, bütün pazarda geniş bir alanda faaliyet göstermek yerine, pazar bölümlerini daha da bölümlendirerek pazar içinde pazar olarak bilinen çok küçük pazar bölümlerini kendilerine hedef pazar seçiyor.

NİŞ TURİZM ÇEŞİTLERİ:

Gastronomi Turizmi

Bu turizm türü yiyecek ve şaraba odaklanır. Gezginler, yerel mutfağı tatmak veya bir yemek festivaline katılmak için belirli bir bölgeyi ziyaret için seçebilirler.

Dağ Yürüyüşü Turizmi

Dağ bisikleti, su altına dalmak veya kayak gibi açık hava etkinliklerine odaklanır. Gezginler adrenalin pompalayan deneyimler arayabilir veya doğanın huzurunun ve sessizliğinin tadını çıkarabilir.

Dini Turizm

Dini ve kutsal yerleri ziyaret etmeye, duaya odaklanmaya, din hakkında bilgi edinmeye de son yıllarda artan ilgi var. Türkiye, inanç turizminde de her dine ve kültüre hitap eden bir zenginliğe sahip. Mardin’den İstanbul’a, Konya’dan Trabzon’a inanç turizmi için seçenekler oluşturabilirsiniz.

Kültür Turizmi

Gezginler müzeleri, tarihi ören yerleri veya kültürel merkezlerini hedeflemelidir. Son dönemde dünyanın da gözdesi olan Göbeklitepe, Çatalhöyük, Hattuşaş gibi antik merkezlere Türkiye’de yeni benzer yerler daha keşfedildi.

Yayla Turizmi

Yayla turizmi günümüzde büyük şehirlerde yaşayan insanların şehrin gürültüsü ve kirliliğinden kaçıp, doğal güzelliklere sahip olan sessiz alanları tercih etmelerinin doğal bir sonucu olarak gelişti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.