Dolar 32,2206
%-0.18
Euro 34,7821
%-0.12
Altın 2.426,240
%0.05
Bist-100 10.056,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AK Parti'li Muhammet Kaynar hakkında suç duyurusu

  • İstanbul Gündemi
  • 11.01.2022 - 17:00

İBB Meclisi‘nin 10 Ocak (dün)  tarihlindeki ilk birleşiminde Pendik‘teki İBB‘ye ait sosyal konutların ilçedeki gecekonduların tasfiyesine için kullanılmak üzere tahsis edilmesine ilişkin Cumhur İttifakı’nın verdiği teklifin görüşülmesi sırasında tartışma çıktı.

Kaynar kendini savundu

Tartışma sırasında söz alan Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar, “Sosyal konutlarla ilgili 3 defa buraya teklif getirdik reddettiniz diyor. Asla böyle bir şey olmadı, tamamen yalan bir ifadedir. Tahsislerle ilgili gelen talebin tamamını okumadı. Aynı Bektaşilerin ayet okuması gibi yarısını okuyarak bu işi geçiştirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. CHP‘li meclis üyeleri Bektaşilerle ilgili bu sözlere tepki gösterdi. Kaynar, tepkiler üzerine özür dileyerek hedefinin Bektaşiler olmadığını meşhur bir hikayeye atıf yapmak için o ifadeyi kullandığını söyledi.

Daha sonra yazılı açıklama yapan Kaynar, şu ifadeleri kullandı: “İBB Meclisinin 10 Ocak 2022 tarihli oturumunda konuşurken halk arasında Bektaşi fıkrası olarak bilinen bir fıkra ya atıf yaptım. Niyetim, önergelerin tamamının okunmamasına dikkat çekmekti. Yazı bir metin yoktu önümde, irticalen konuşuyordum. Elbette, hiçbir şekilde, Bektaşileri üzmek ya da insanlara hakaret etmek gibi bir niyetim yoktu. Bunu o anda meclis çatısı altında beni dinleyen herkes biliyordu. Konuşmamın devamında samimi bir şekilde maksadımı ifade ettim, özür diledim. 6 saatten fazla süren meclis görüşmelerinin son bölümünde yaptığım konuşma sırasında kullandığım ifade, kötü niyetli olmayan bir hataydı. Konuşmam sırasında da hemen geri aldığım ve düzeltme yaptığım bu ifadem sebebiyle alınan ve üzülen dostlardan bir kez daha özür diliyorum. Sadece işine geleni duyan, sözlerimi kesip biçen, siyasi çıkar için insanları birbirine düşünmekten kaçınmayanları ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Savcılığa suç duyurusu bulundular

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da sosyal medya hesabından tepki gösterdiği sözlerle ilgili CHP‘li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman ve Bakırköy Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cem Özbey, Muhammet Kaynar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulundu. Kaynar’ın, konuşmasını İBB Meclisi‘nin canlı yayını sırasında söylediği, suçu alenen basın yolu ile işlediği, konuşmanın tüm ulusal kanallarda yayınlandığı kaydedildi.

Kaynar‘ın cezalandırılması istendi

Kaynar‘ın Hacı Bektaş Veli‘ye ve hatırasına alenen basın yoluyla hakaret ettiği, Türk Ceza Kanunu‘nun 216 ve 218‘nci maddelerinin ihlal edilerek halkın bir kesimini; sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı vurgulandı. Şüpheli tarafından Bektaşilik ve Alevilik üzerinden toplumun büyük bir kesiminin aşağılanmak istendiği belirtilerek Türk Ceza Kanunu‘nun 77, 216 ve 122 maddeleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunma zorunluluğunun doğduğu ifade edildi. Kaynar‘ın cezalandırılması istendi.

Selvi Sarıtaç-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.