Dolar 32,2530
%-0.08
Euro 34,8302
%0.02
Altın 2.425,500
%0.02
Bist-100 10.100,00
%0.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Babacan’dan İstanbul Gündemi’ne flaş açıklamalar ‘1 yılı yakıp, 5 yılı kazanırız diye düşünebilirler!’

  • İstanbul Gündemi
  • 10.01.2022 - 19:33

DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın resmi açılışını gerçekleştiren Ali Babacan, törenin ardından İstanbul Gündemi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Göksenin Aktaş’ın sorularını yanıtladı. Babacan, erken seçim tartışmalarından ekonomiye kadar birçok konuda özel açıklamalar yaptı.

“Gerçek enflasyon yüzde 80”

Erken seçim ile ilgili düşüncelerini aktaran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ülkede biraz iyimser havayı yakalayıp ‘1seneyi yakıp 5 sene kazanırız’ diye düşünebilirler. Ama kendileri böyle algılayacaklar mı onu bilmiyoruz. Bizim kanaatimiz öyle bir durumun asla oluşmayacağı yönünde. Bir an ‘ülkede durum iyi, seçime gidelim’ deseler keşke. Böylece iktidar değişikliğini öne çekmiş oluruz. Bu zihniyet ülkemizin hiçbir sorununu çözemez.

Ocak ayı sonunda enflasyon açıklanacak. 1 yıllık enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkacak. Mızrak çuvala sığmadığı için gerçek rakamların bir kısmını açıklamak zorunda kalıyorlar. Fakat ocak ayında gizleyemeyecekler. Hayat pahalılığını görüyorsunuz. Gerçek enflasyon yüzde 80. Hayat pahalılığı demek yoksulluk, alım gücünün azalması demek. Ehil bir kadro iş başına geldiğinde bu sorunlar çözülebilir” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanma şansı gözükmüyor”

Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanamayacağının altını çizen Ali Babacan, “Anketler sağlıklı yapılamıyor. Pandemi nedeniyle çok az sayıda yüz yüze anket yapan firma var. Genellikle telefon üzerinde anket yapıyorlar. Fakat insanların telefonda rahat konuşmaları pek mümkün değil. Ayrıca bu tarz anketlere katılım oranı da oldukça düşük seviyede. Tüm bu zorluklar içerisinde firmalar anket yapıyorlar. Şimdiye kadar 75 il, yüzlerce ilçeye gittim. Bu konudaki hissiyatım ne diye sorarsanız Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanma şansı gözükmüyor. Fakat diğer yandan da nasılsa bu iş bize gelecek diye beklersek büyük hata olur. Çok çalışmamız gerekiyor. Vatandaşımızı dinleyeceğiz, kendimizi anlatacağız” ifadelerini kullandı.

“Merkez Bankası arka kapıdan 9 milyar dolar sattı”

Medyanın önemli bir bölümünde Türkiye’nin gerçeklerinin gösterilmediğini söyleyen Genel Başkan, “Paralel bir evren var. Ulusal anlamda bir kısım medya daha bağımsız yol izlemeye çalışıyor. Yerel basın daha dengeli. Daha özgür çalışabiliyorlar. Çünkü onlar alçaktan uçtuğu için radara girmiyor. Fakat tasarruf tedbirleri adı altında yerel basının kazançlarını kısıtlamaya çalışıyorlar.

Biz de yaşananları kendi doğrularımıza göre sosyal medya üzerinden vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanı konuşuyor, dolar düşüyor gibi bir tiyatro oynadılar. Fakat Merkez Bankası aynı günlerde arka kapıdan 9 milyar dolar sattığını açıkladık. Bu insanları neden aldatıyorsunuz? Gerçekleri neden açıklamıyorsunuz? Biz bunları ortaya çıkarıyoruz ki vatandaşımız da gerçekleri öğrensin. Bu en önemli vazifemiz” dedi.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.