Dolar 32,3034
%0.08
Euro 34,9704
%0.42
Altın 2.450,550
%1.06
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Hüseyin Terzi’den iktidar ve muhalefete sert sözler ‘2 oy fazla alacağım diye...’

  • İstanbul Gündemi
  • 10.01.2022 - 14:32

Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongre öncesi Covid-19 salgınına karşı gerekli önlemler alındı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongreye; Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, AK Parti Çekmeköy Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Lokman Durul, Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Yunus Başer, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Adem Kınık, Çatalmeşe Mahalle Muhtarı Ömer Lütfi Gürsoy, Ekşioğlu Mahallesi Muhtarı Nizamettin Kaya, Güngören Mahallesi Muhtarı Adem Soylu, Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Yadigar Aslan, Kastamonu Hanönü Derneği Başkanı Ergün Gökırmak, Kastamonu Hanönü Derneği Kadın Kolları Başkanı Melek Özdemir, Başkanı İHH Çekmeköy Yönetim Kurulu Üyesi Enver Günaydın, İHH Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Nuriye Demir, dernek ve STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

 “Gençlere ilim yuvalarında ne yaptınız?”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan ve eğitim sistemini eleştiren Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, “Ülkemizdeki okullarda, ilim yuvalarında yüzyıldır uyguladığınız eğitim sistemi nasıl bir sistemdir ki, bu eğitim yuvalarının kapısında polis bekliyor? Gençlere ilim yuvalarında ne yaptınız ki okulların kapısında polisin beklemesini istiyorsunuz?

Her şey burada başlıyor. 100 yıllık bu sürecin ve 20 yıllık AK Parti iktidarının sonunda gelinen noktada genç kardeşimiz anne ve babasına ‘Elbisemi alabilirsin, okula giderken cebime harçlık koyabilirsin, ayakkabımı alabilirsin ama bana karışamazsın’ diyorsa ve o genç kardeşimiz 18 yaşına geldiğinde İslam’ın şartlarını bilmiyorsa, zararlı maddeler kullanıyorsa, arkadaşlarını yaralıyorsa 10 değil, bin kitap evi de açsan bu gençliği kurtaramazsın” diye konuştu.

“Çekmeköy’ün geleceği Yeniden Refah Partisi’dir”

Çekmeköy’ün sorunlarını Yeniden Refah Partisi’nin çözeceğini söyleyen Ayyıldız, “Eğer bir ilçedeki ilim yuvasının önünde asker veya polis bekliyorsa, uyuşturucuya başlama dönemi ortaokul seviyesine kadar indiyse, kumarhane sayısı arttıysa, mağdurların gözyaşları üstüne zenginlikler inşa edilmişse, rüşvetin adı bağış olduysa, Çekmeköy’ün hayrına olacak imar planlarına onay verecek eller kalkmıyorsa o ilçede Milli Görüş ve Yeniden Refah Partisi’ne ihtiyaç var demektir.

Çekmeköy’de Yeniden Refah Partisi dışında ahlak ve maneviyat diyen başka bir siyasi parti var mı? Yeniden Refah Partisi dışında Çekmeköy’de belediye tasarrufunu ortaya koyan başka siyasi parti var mı? Yeniden Refah Partisi dışında imam-hatip davasını devam ettiren siyasi parti var mı? Yeniden Refah Partisi dışında Çekmeköy’de iyiliğin, güzelliğin yaygınlaşması için siyaset üreten, çözümler ve öneriler ortaya koyan başka bir siyasi parti var mı? Öyleyse Çekmeköy’ün geleceği Yeniden Refah Partisi’dir” ifadelerini kullandı.

“Yeniden Refah Partisi’nin bir ideali var”

“Yeniden Refah Partisi’nin bir hayali, ideali var” diyen Ayyıldız, “Bu amaca ulaşmak için ne yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi amaçla yaptığımızı düşünerek, tartışarak, ilim meclisinde kararlaştırarak plan ve program dahilinde yapıyoruz. Buna ek olarak Çekmeköy’deki siyasi partilerin, yerel yöneticilerin, iktidarın ilçemizdeki temsilcilerinin neler yapamadığını, Çekmeköy’e neler veremediğini, ilçemizden neler götürdüklerini, aslında bunları temelde birbirlerinden farkı olmadığını öngörerek analiz çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz. Seçimlere birkaç ay kala çalışmaya başlayan bir parti değiliz.

Çekmeköy’ü Yeniden Refah Partili belediye yapabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle 1. olağan kongrede seçilen yönetim kurulu üyelerimize, bizimle yol yürüyen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yeni dönemde görev alacak olan yönetim kurulu üyelerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz seçime kadar üye sayımızı 500 bine çıkarmak”

Teşkilatlanma çalışmalarına değinen Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, “Öncelikle kongremiz mübarek olsun. Bundan 3 sene önce partimizin kuruluşunun hemen ardından İstanbul’daki teşkilatlanma çalışmalarını hızlıca başlatmıştık. 3 ay gibi kısa bir zaman içerisinde İstanbul’daki tüm kongrelerimizi tamamlamıştık. Ogün ki sloganımız ‘biz varız’ olmuştu. Bu sloganla gerçekleştirdiğimiz kongrelerde Türkiye’de Yeniden Refah Partisi’nin yeniden Milli Görüş hareketine yön verecek siyasi parti olduğunu gösterdik. Yaşamış olduğumuz sürece baktığımızda o slogana layık olacak şekilde 81 ilimizin ve 922 ilçemizin tamamında biz varız.

Pandemi nedeniyle yoğun şekilde saha çalışmaları yapamamamıza rağmen milletimizin büyük teveccühü ile teşkilatlarımız üye sayısında 300 binin üzerine çıktı. Genel Başkanımızın önderliğinde çok önemli performans ortaya koyuldu ve Yeniden Reha Partisi’nin düşüncelerine ve projelerine Türkiye’nin ne kadar ihtiyacı olduğunu vatandaşlarımız da gördü. Bizim hedefimiz seçime kadar üye sayımızı 500 bine çıkarmak” dedi.

“Türkiye’yi yöneteceğiz, dünyayı değiştireceğiz”

Mevcut siyasi düzeni eleştiren ve Meclis’teki partilerin birbirlerine benzediklerini belirten Terzi, “İlk kongrede ‘biz varız’ dedik ve varlığımızı ispat ettik. Yeni sloganımız ‘Türkiye’yi yönetmeye, dünyayı değiştirmeye hazırız.’ O yüzden Yeniden Refah Partisi’nin 2. kongreleri iktidar kongreleridir. Çekmeköy’de de genel ve yerel seçimlerde iktidar olacağımız ekibi seçiyoruz. Peki bunları nasıl gerçekleştireceğiz? 3 sene önce ‘Hangi boşluğu dolduracak. Neden kuruldu?’ diyenler bugün partimize üye oldular. Çünkü biz yokken o boşluğu görmüyorlardı. Fakat ortaya koyduğumuz söylemler, projeler ve hedefler gösterdi ki Türkiye’de siyasi boşluk var. Çünkü mevcut siyasi yapı tencere dibin kara, senin ki benden kara oyunu oynuyor.

AK Parti’nin İBB Meclisi Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde katıldığı programda İBB’nin ne kadar sıkıntılı işler gerçekleştirdiğini anlattı. CHP’nin İBB Meclisi Grup Başkanvekili de programa telefonla katıldı. Gazetecilerden biri Türkiye’de özellikle devlet ihalelerinin 5 şirkete verilen verildiğini ve bunun da rahatsızlık oluşturduğunu söyledi. Bunlara karşı CHP’nin neler yaptığını sorduğunda o başkanvekili sadece iktidarın verdiği ihaleleri konuştu. Dolayısıyla soruya cevap vermedi. İlerleyen dakikalarda Esenler Belediye Başkanı ise İETT’de yapılan ihalelerin aynı şirkete verildiğini söyledi. Fakat iktidar tarafından verilen ihaleler için ‘ben anlamam’ dedi. Sadece bu örnek bile mevcut siyasi düzeni ortaya koyuyor. Hemen hemen her konuda olduğu gibi ekonomide de benzerler. Mevcut iktidar 20 yıldır borçlandı. ‘Siz ne yapacaksınız?’ diye sorulduğunda ise ‘biz daha düşük faizle borçlanacağız’ diyorlar. Yeniden Refah Partisi de çıktı ve dedi ki ‘Türkiye’nin sorunları sizin kayıkçı kavganız’ değil. Ülkemizin sorunları; eğitim, ekonomi, üretmemek. Bu söylemler karşılık buldu ve milletimizin partimize teveccühü inanılmaz boyutta” ifadelerini kullandı.

“Seçimlere kadar çalmadık kapı bırakmayacağız”

Saha çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Terzi, “İlçe Başkanımız Önder Ayyıldız ve teşkilatımız kapı kapı gezerek vatandaşa ulaşacak. Genel Başkanımızın mesajlarını iletecek, projelerimizi, hedeflerimizi anlatacağız. Seçimlere kadar çalmadık kapı bırakmayacağız. Bu sayede oy kullanamaya giden vatandaşımız ‘seçim sürecine girilmeden önce Yeniden Refah Partisi geldi ve kapımı çaldı’ diyecek, tercihini buna göre belirleyecek. Çekmeköy’deki her bir vatandaş bu düşünceyle sandığa giderse belirlediğimiz sloganın gerçekleşmeme şansı yok. Çünkü halkımız arayış içerisinde. Milletimiz Türkiye’yi iyi yönetecek, gençlerimizin geleceğini planlayan siyasi hareket istiyor. 2 oy fazla alacağım diye milleti kutuplaştıracak, ama kendisi hiçbir sorunu çözmeyecek başlıklarla Türkiye’yi meşgul eden siyasetçi istemiyor. İktidarı da, muhalefeti de 3 oy fazla almanın hesabını yapıyor” şeklinde konuştu.

“İktidarın ve muhalefetin birbirinden farkı yok”

İktidarı ve ana muhalefeti ekonomi üzerinden eleştiren Terzi, “Yeniden Refah Partisi iktidarda neler yapacak? Biz neden iktidar olmak zorundayız. İktidarı ve muhalefeti eleştiriyoruz da karşılığında biz ne diyoruz? Son yıllarda en çok kullanılan ama hiçbir şekilde hakkı verilmeyen milli ve yerli söyleminin içini dolduracağız. Bunu da üreterek yapacağız. Genel Başkanımız partimizi kurduktan sonraki açıklamasında ‘Türkiye’de eğitim ve üretim seferberliği başlatacağız’ demişti. Son 20 yıllık dönemde neler yapıldığını sorduğumuzda halkımız ‘üretmiyoruz, tüketiyoruz’ diyor. Peki ülke olarak 20 yılda üretimden tüketime nasıl döndük? Türkiye’nin istihdam sorununu 20 yıl boyunca her geçen gün büyüterek nasıl bu günlere getirdik?

Borçlanmayla birlikte Türkiye AK Parti döneminde 19 yılda 530 milyar dolar faiz ödemesi gerçekleştirdi. Bunu biz değil, TÜİK söylüyor. Yani Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen istatistik kurumu rakamlarıyla konuşuyoruz. Bu sadece faiz ödemesi, ana borç duruyor. 20 yıldır denk bütçe yapmayıp, milletin sırtına 530 milyar dolar faizi yükleyen iktidarın 21. yılda da yapacağı farklı bir şey yok. Peki Yeniden Refah Partisi bu konuda ne diyor? Genel Başkanımız yakın bir zamanda denk bütçenin hazırlanması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda hükümet ve belediyeler denk bütçe yapmalı. Çünkü belediyelerin durumu iktidardan farklı değil. Büyükşehirlerin önemli kısmı CHP’nin elinde. İBB’nin mevcut belediye başkanı seçilmeden önce ‘belediyenin bütçesi yeterlidir, kendi kaynaklarıyla hizmet üretebilir ve borçlanmadan yönetimini gerçekleştirebilir’ demişti. Peki aynı belediye başkanı seçildikten sonra ne yaptı? Gitti İBB Meclisi’nden borçlanma yetkisi istedi. Sonuç olarak Belediyeler Kanunu’nun kendisine verdiği borç yetkisi doldu. Fakat farklı yollarla, iştirakler üzerinden borçlanma devam ediyor. İktidar nasıl faizi ve borçlanmayı sırtımıza yüklediyse alternatif olarak önümüze getirilen ana muhalefet partisinin de onlardan hiçbir farkı yok” dedi.

“Toplumsal huzur için istihdam sorununu çözmeniz lazım”

Maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması gerektiğini vurgulayan Terzi, 'Toplumsal huzur için istihdam sorununu çözmeniz lazım. Manevi kalkınma da maddi kalkınmayla gerçekleşebilir. Çalışan vatandaşın da emeğini alması gerekiyor. Bu ikisini yapamazsınız toplumsal huzurdan bahsedemezsiniz. Çünkü insanlar ne yazık ki sadece maddi meseleleri düşünüyor. Üretimin önünü açarsanız istihdamı sağlarsınız. Bugün Türkiye’de sayısı en çok artan depresyon ilaçları. Bunların sebebi ekonomik temellidir. 20 sene emek veriyoruz, üniversite okutuyoruz ama iktidarın gençlerimize en çok iş olanağı olarak sunduğu 3 harfli marketlerde kasiyerlik ve sertifika alarak güvenlik görevlisi olmaktır. 20 yılın sonunda iktidarın gençlerimize sunduğu iş imkanları bundan ibaret. Tüm bunlar iktidarın gönderilmesi için yeterli sebeptir” diye konuştu.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi Gazetesi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.