Dolar 32,2530
%-0.08
Euro 34,8302
%0.02
Altın 2.425,500
%0.02
Bist-100 10.100,00
%0.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Kurşun; Sarıyer, Sarıköy'e dönüştü!

  • İstanbul Gündemi
  • 06.01.2022 - 14:56
Kurşun, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Sarıyerlilere ‘Koyun’ dediğini söyleyerek, “Düğüne gidiyorum halay çekiyorum, cenazeye gidiyor saf tutuyorum, kaval çalarakta seçimleri alıyorum diyen bir zihniyetin Sarıyer’e vereceği hiç bir şey yoktur” dedi. 
 
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, başkanlık binasında düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kurşun’un ev sahipliği yaptığı toplantıda, Belediye Meclis Üyesi Verda Yiğit ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 
 
“İŞ İNSANLARININ EN BÜYÜK ŞİKAYETİ BÜROKRATİK OLİGARŞİ”
 
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sarıyer ziyaretinin ayrıntılarını anlatan Başkan Halil İbrahim Kurşun, öncesinde bakan yardımcısı olarak görev yapan Türkiye Hazine ve Maliye Bakan Nurettin Nebati’yi, Sarıyer’in önemli sanayici ve iş insanlarıyla bir araya getirdiklerini söyledi. İş insanlarının en büyük şikayetinin bürokratik oligarşiden kaynaklandığını ifade ettiklerini belirten İbrahim Kurşun, görüşmelerinin ayrıntılarını da Cumhurbaşkanı’na aktardığını anlattı.
Halil İbrahim Kurşun, Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak, partilerinin kuruluşundan bugüne hemen hemen her kademede görev almış, geçmiş dönemlerde Kadın Kolları teşkilat başkanlığı yapmış ve şimdilerde 74 yaşında olmasına rağmen Kısırkaya Mahallesi kadın kolları mahalle başkanı olarak görev alan Hatem Kurt’un hayatından kesitlere yer verdiklerini kısa bir film çektiklerini, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, izlediği filmin ardından fedakarlık örneği olarak gösterdiği Hatem Kurt’u evinde ziyaret etmek istediğini belirtti. Hep birlikte yaptıkları ziyaretle birlikte yaklaşık 6 saatlik bir süreyi Sarıyer’de geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ilçelerinin sorunları hakkında da bilgi verme fırsatı bulduklarını söyledi. 
 
 
YENİ OKUL CUMHURİYETİN KURULUŞUNUN 100. YILIYLA BİRLİKTE EĞİTİME BAŞLAYACAK
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık 6 saat süren gezisinde Gümüşdere halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığını, kendisinin de bu ilgiye kayıtsız kalmadığını, halkla hasbıhal ettiğini ve sorunları da yerinde incelediğini ifade eden Başkan Halil İbrahim Kurşun, köylülerin okul ihtiyacından bahsettiğini, hemen ertesinde Cumhurbaşkan talimatı ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın mahallelerini ziyaret ettiğini, muhtarlık binasında yaptıkları istişarenin ardından, yer tespitinde bulunduklarını ve yeni okul için müjde verildiğini anlattı. 
 
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına denk gelen 23 Nisan 2023’de, 18 derslikli ilk ve ortaokulla birlikte, 6 derslikli 4-6 yaş anaokulunun yanı sıra, öğrencilerin faydalanacağı bir spor kompleksinin hayata geçirileceğini aktardı.
 
“HİZMETİN ADRESİ AK PARTİ”
 
Mevcut okulun bulunduğu alanın da köy meydanına katılarak park alanı olarak düzenleneceğini söyleyen Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı, Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünün kendileri için çok önemli olduğunu, ülkemizdeki devasal hizmetlerin adresinin de Ak Parti olduğunu vurguladı.
 
Çatalca ve Silivri ilçelerinde olduğu gibi, kendilerinin de Sarıyer’de bazı mahalleleri köy vasfından çıkararak kırsal mahalle vasfına dönüştürmek istediklerini, Sarıyer Meclisi’ne de Ak Partili meclis üyelerinin verdiği önergenin kabul edilmediğini, konuyla ilgili bilgilendirdikleri Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın Belediye Başkanı Şükrü Genç’le görüştüğünü söyleyen Başkan Halil İbrahim Kurşun, kırsal mahalle vasfına geçmenin hem halkın hem de belediyenin yararına olduğunu belirtti. 
 
 
“TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLAR İÇİN, KIRSAL MAHALLE STATÜSÜNE GEÇMEK ÇOK AVANTAJLI”
 
Gümüşdere, Kısırkaya, Rumelifeneri, Garipçe Mahallelerinin tamamının, Uskumruköy Mahallesi’nin ise köy yerleşik alanını kapsayan bir kısmının Kırsal Mahalle olarak kabul edilmesinin ilçe meclisinde onaylandığını, İBB’den de kabul edildiği anda ‘Kırsal Mahalle’ olmanın avantajlarını özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşayacaklarını belirten Başkan Kurşun, 2021’in 6. ayından beri konuştukları bu durumun, sırf Ak Parti istiyor diye CHP’li Belediye’nin gündemine alınmadığını ancak Cumhurbaşkanı’nın devreye girmesiyle hayata geçirilebildiğini söyledi. 
 
“SARIYER’E 10 TANE ANAOKULU YAPILIYOR”
 
Sarıyerde yapmayı arzu ettikleri 10 anaokulu olduğunu, bazılarının temelinin atıldığını, Yeni Mahalle, Fatih Sultan MEHMET, Ayazağa, Çamlıtepe, Rumelifeneri, Baltalimanı, Emirgan, Zekeriyaköy, Uskumruköy, İstinye de 4-6 yaş arası anaokullarının en kısa zamanda tamamlanacağını duyuran Başkan Kurşun, 1969 yılında inşa edilen Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nin bir dahaki eğitim öğretim döneminde hizmete açılacağını söyledi. 
 
“530 MİLYON BÜTÇESİ OLAN SARIYER’İN, YATIRIM BÜTÇESİ 25 MİLYON”
 
530 milyon geliri bitçesi olan Sarıyer Belediyesi’nin 2021 yılında 10 milyonluk ihalesi olmadığını, yatırım bütçesinin 25 milyon olduğunu, Cumhur İttifakı’nın ise Gümüşdere Mahallesi’nde yapılacak tek bir okul için 52 milyon 680 lira harcadığını belirten Kurşun, muhalefet partisi olarak bazı şeyleri açıklamanın hem insani, hem de vicdani görevleri olduğunun altını çizdi. 
 
Bütçesi ilçelerinden çok daha küçük olan Kağıthane Belediyesi’nin, 100 milyonun üzerinde otopark ihalesi yaptığını, tüm pazarlarını kapalı alanlara taşıdığını, buna karşılık 530 milyon bütçeli Sarıyer Belediyesi’nin 10 milyonluk yatırımının olmadığını söyleyen Başkan Kurşun, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, İBB’de meclis yeleri ile yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı. 
 
 
“KENDİSİNE ‘ÇOBAN’ SARIYERLİLERE ‘KOYUN’ DİYEN BİR ZİHNİYETİN İLÇEMİZE VERECEĞİ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR”
 
“Şükrü Bey İBB’de meclis üyesi arkadaşlarıyla oturuyor. Kendisine Sarıyer’i nasıl alıyorsun diye soruyorlar. Şükrü Bey diyor ki; Düğüne gidiyorum halay çekiyorum, cenazeye gidiyor saf tutuyorum, kaval çalarak da seçim alıyorum” 
 
“Sarıyerliye bundan daha ağır bir hakaret o
lur mu?” diyerek tepkisini dile getiren Kurşun, “Kendisini çoban, Sarıyerlileri koyun gören bir zihniyetin ilçemize vereceği hiçbir şey yoktur” dedi.
 
“FİZİKİ YATIRIMLAR ANLAMINDA AK PARTİ İLE YARIŞACAK BİR İKTİDAR YOK”
 
Fiziki yatırımlar anlamında Ak Parti ile yarışacak bir parti olmadığını vurgulayarak açıklamalarını sürdüren AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde 6 bin metrekare bölünmüş yol yapıldığını, Ak Parti iktidarında ise 24 bin kilometre bölünmüş yol, 6 bin kilometre de tünel yapıldığını hatırlattı. 
 
“İMAMOĞLU YÖNETİMİNDEKİ İBB, GUGUK KUŞU SİYASETİ YAPIYOR”
 
İlçelerine Sağlık Ocağı yapılabilmesi için uygun bir yer arayışında olduklarını da söyleyen Kurşun, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin’ Guguk Kuşu’ siyaseti yaptığını, Ak Parti döneminde yapılan hizmete konduğunu, yüzde 90’ı tamamlanan Kent Ormanı’nı kendisi yapmış gibi gösterdiğini, merhum Kadir Topbaş’ın seçim vaadi de olan 10 metronun Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasına karşılık, sanki kendi yapıyor gibi algı yarattığını, Cumhuriyet tarihinde ilk defa ‘Temel Atmama’ töreninin yine İmamoğlu tarafından yapıldığını, sonrasında oluşan müsilaj sorunun da yine Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı’nın desteği ile kontrol altına alındığını söyledi. 
 
“İLÇEYE YATIRIM 25 MİLYON, İBB’YE AKTARILAN 50 MİLYON”
 
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Kurşun, kanunen ilçe belediyelerinin büyükşehir belediyesine ödediği katkı payının İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından 50 katına çıkarıldığını, AK Parti döneminde ortalama 1 buçuk milyon olan payın, 2022 bütçesinde 49,5 milyon olduğunu ifade ederek, “Senin toplam yatırım bütçen 25 milyon iken, İBB‘ye 50 milyonu ne diye aktarırsın” diye sordu. 
 
“2.5 YILLIK İBB YÖNETİMİNİN, SARIYER’E YAPTIĞI TEK BİR ESER YOK”
 
2,5 yıllık İBB iktidarında Sarıyer’de tek bir eserin yapılmadığını, buna rağmen vergi mükellefi olmayan çocukların bile İBB’ye borçlu olduğunu, burada dikkat çekilmesi gereken konunun yatırım bütçesi 25 milyon olan Sarıyer Belediyesi’nin İBB’ye aktardığı bütçenin yaklaşık 50 milyon olduğunu söyledi. 
 
“Sarıyer hizmet bekliyor. Sarıyer Sarıköy oldu” diyerek İBB’ye olan tepkisini dile getiren Başkan Kurşun, merkezi hükümetin hizmetlerini çektikleri anda, Sarıyer’den geriye Sarıköy’ün kalacağını iddia etti. 
 
Sarıyer’de imar barışının hayata geçmesi ile birlikte, vatandaşların yapı kayıt belgesi sahibi olduğunu, CHP’nin devletin verdiği bu belgeleri geçersiz saydığını, yurttaşları yanılttığını, CHP’ye inanan vatandaşların almadığı belge yüzünden evlerini tadilat dahi yaptıramadığını belirten Başkan Kurşun, “Bunların zihin kodlarında hizmet etmek gibi bir şey yok.” diyerek, merkezi hükümetin Sarıyer’e yapacağı hizmetleri sıraladı. 
 
“SARIYER’E 5 BİN 800 KİŞİLİK STAT VE ÇOCUK TRİBÜNÜ”
 
1940 yılında kurulan Sarıyer Spor Kulübü’nün 2006 yılında Ak Parti iktidarında yapıldığını, Türkiye’ye önemli spor adamları yetiştirmiş ve ilçelerinin büyük değerlerinden biri olduğunu, CHP iktidarındaki ilçelerinin kulübüne 12,5 yıldır tek bir çivi çakmadığını söylen Başkan Kurşun, müsabakaların başlaması nedeniyle şu anda bir iyileştirme yapamadıklarını, sorun çözen hizmet anlayışlarıyla alandaki vakıf arazileriyle ilgili çözüm üreteceklerini, temelleri sağlam olan kulübün, çatısını, tribününü ve zeminini yenileyeceklerini ifade etti. 
 
Modern standartlarda 5800 kişilik bir stadın yanı sıra, okul çağındaki tüm çocukların Sarıyerlilik bilinci oluşması amacı ile bir de çocuk tribünü yapacaklarını vurgulayan Başkan Kurşun, öte yandan AK Parti İlçe Kadın Kolları’nın da yeni doğan her çocuğa Sarıyerlilik bilinci oluşsun diye Sarıyer Spor Kulübü forması hediye ettiğini ifade etti. 
 
“LİMAN YENİLENECEK, BALIKÇI BARINAĞI YAPILACAK”
 
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Rumeli Kavağı’nda mevcut limanın yeniden modern çekilde düzenleneceğini, balıkçı barınağı ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını, Ulaştırma Bakanlığı’nın düzenlemeler için gerekli bütçeyi de İstanbul’a gönderdiğini söyleyerek, yapılacak ihalenin ardından inşaasına başlanacağını duyurdu.
 
ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ UNUTULMADI
 
Yerel basını emeklerinden ve ilçe halkına bilgi verme konusundaki sorumluluklarından dolayı kutlayan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde il dışında olacağı için toplantının sonunda toplantıya katılan gazetecilerin gününü kutladı. Üzerinde “10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun” yazan pasta kesiminin ardından, günün anısına toplu fotoğraf çekildi.
 
Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.