Dolar 32,2066
%0.01
Euro 35,0486
%0.12
Altın 2.528,380
%1.11
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi açıklaması! ‘Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi açıklaması! ‘Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların...’

Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

  • İstanbul Gündemi
  • 23.08.2023 - 10:15

Ekonomideki gidişatın iktisadi değil siyasi nedenlerde kaynaklandığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünüydü” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

“Yurt dışında ziyaret ettiğimiz ülkelerde müteahhitlerimiz tarafından hayata geçirilen projelerimizi görüp duydukça gururlanıyoruz. Önümüzdeki 10 yılda küresel müteahhitlik hizmetleri sektörünün en az yüzde 10-15'inde söz sahibi olmamızın önünde hiçbir engel göremiyoruz. Savunma sanayinde nasıl kısa sürede büyük sıçrama yaptıysak müteahhitlik sektöründe de mevcut iş hacmi ve ciromuzu hızla katlayarak büyütmemiz mümkündür. Müteahhitlik bereketli bir sektördür. Kendini bu alanda ispatlayan pek çok firmanın pek çok alanda başarılı yatırımlara imza attıklarını biliyoruz.”

“TUZAKLARIYLA BOĞUŞARAK BUGÜNLERE GELDİK”

“Hangi görünüm altında gerçekleşirse gerçekleşsin maruz kaldığımız her saldırının, giriştiğimiz her mücadelenin bir boyutu da ekonomi olmuştur. Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerin tuzaklarıyla boğuşarak bugünlere geldik. Sorunlarımızın bir kısmının elbette iktisadi dayanakları vardır. Ama emin olun ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok önemli bir kısmı iktisadi değil, siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünüydü. Yurt dışında iş yapan firmaların temsilcileri olarak bu tabloyu sizlerin çok daha iyi görebildiğine inanıyorum.”

“NETİCE ALMAYA BAŞLAYACAĞIMIZA İNANIYORUM”

“Tahkim ettiğimiz güven iklimi sayesinde uluslararası finans kuruluşları milyarlarca dolarlık kaynağı ülkemize akıtmaya başladı. Vatandaşlarımızın ve firmalarımızın yastık altında tuttuklarını tasarruflarını harekete geçirdiklerini görüyoruz. İnşallah çok yakında kamu borçlanmasından kredilere kadar her alanda bunun müspet etkilerini göreceğiz. Hayat pahalılığını çözmek için yoğun gayret gösteriyoruz. Yeni adımlarla kısa sürede bu konuda da netice almaya başlayacağımıza inanıyorum.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.