Dolar 32,2109
%0.03
Euro 35,0811
%0.21
Altın 2.523,530
%0.91
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kurşun yenilenen Yusuf Ziya Öniş Stadı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi

Başkan Kurşun yenilenen Yusuf Ziya Öniş Stadı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi

Yenileme çalışmalarının sürdüğü Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda yerinde incelemelerde bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, daha sonra basın mensuplarına süreçle ilgili bilgiler verdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 15.08.2023 - 18:32
  • Güncelleme: 19.08.2023 - 18:52

Yetkililerden teknik detaylar ve çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Kurşun, Türk futbolunun önemli camialarından Sarıyer’in daha modern bir statta maçlarını oynayacağını söyledi. Kurşun’a Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

“SARIYER’DE BU BAŞARILARIMIZ İNŞALLAH KATLANARAK SÜRECEKTİR”

Süreçle ilgili bilgiler veren Başkan Kurşun, “Malumunuz stadımız 2006 yılında yine Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılmıştı. 1940 yılında kurulan ülkemizin köklü spor kulüplerinden birisi olan Sarıyer Spor Kulübü’müzün bu stadının yenilenmesi bazı bölümlerinin yeniden yapılması ihtiyacı hasıl oldu. Durumu ilgili Spor Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Spora sevdalı olan Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatla Ankara’da Spor Bakanımızı ziyaret ettik. Akabinde önceki dönem Spor Bakanımız Sarıyer’e geldi. Dönemin kulüp başkanı ve yönetici arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulunduk. 20 Mart 2023 tarihi itibariyle stadımızın inşasına başlamış olduk. Günün şartlarına en iyisi ne ise Sarıyer’imize kazandıracağız. Sarıyer’imize ve Sarıyerlilere yakışır bir stadımız olacak. Sarıyerlilerin bir özelliği de bu sahada top koşturup herkesin gönüllerinde taht kurmuş futbolculara sahip olmasıdır. AK Partili belediyelerin olduğu ilçelerin statlarına ve oralardaki sportif başarılara bir bakın! Sarıyer’de bu başarılarımız inşallah katlanarak sürecektir” dedi.

“STAT ÇEVRESİ MODERN BİR PEYZAJLA YENİ BİR ÇEHREYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK”

Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Kurşun, “Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait olan ve İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde kullanılan Yusuf Ziya Öniş Stadında; 1 İlçe Müdürlüğü Ofisi, 1 Sicil Lisans Bürosu, 1 Judo, Karate Antrenman Salonu, 1 Boks, Taekwondo Antrenman Salonu, 1 Jimnastik Salonu, 1 Güreş Salonu, 1 Okçuluk Salonu, 1 Satranç Salonu, 1 VİP Salonu, 1 Yayın Odası, Açık Otopark, Tribün altında cadde tarafında 9 adet dükkan, Tribün altında 2 adet oda (sağlık ve doping merkezi ünitesi) bulunmaktadır. 20.03.2023 tarihinde stadın tadilatına başlanmıştır. Protokol tribünleri (protokol ve basın tribünleri) komple yıkılıp tekrar yapılmaktadır. Stadın A,B ve C Blokları (stadın ön cephesinde bulunan kapalı tribünler) güçlendirilmektedir. Tribün altında bulunan antrenman salonları genişletilip yenilenmektedir; ayrıca daha önce spor kulüplerine kiraya verilen odalar antrenman alanlarına dönüştürülmüştür. Tribün altında bulunan büfe ve 9 adet dükkanın güçlendirilme çalışmaları yapılmaktadır. Stadın çatısı komple sökülerek yeniden yapılmaktadır. Stat çevresi modern bir peyzajla yeni bir çehreye dönüştürülecektir” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ KASIM AYI BAŞINDA STADIMIZI MAÇ OYNANACAK HALE GETİRİLEBİLMESİ”

Mustafa Yener Kapalı Spor Salonu hakkında da konuşan Kurşun, “Kapasite büyütülerek yenilenme ve onarım sürecine girecektir. 30 Ağustos 2023 tarihi itibariyle stadın fiziki yapı (güçlendirme ve çatı) inşaatı bitecek olup, Eylül ayının ilk haftası itibariyle çim sahanın alt yapı, direnaj ve sulama sisteminin kurulması işlerine başlanacaktır. Ekim ayı ilk haftasında çim sahanın yüzeyi modern sistem ile yerleştirilmeye başlanacaktır. Çatı örtüsü, ışıklandırma ve ses sistemi ile skorboard sistemi yenilecektir. Hedefimiz Kasım ayı başında stadımızı maç oynanacak hale getirilebilmesi” şeklinde konuştu.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.