Dolar 32,2341
%0.1
Euro 35,0576
%0.14
Altın 2.517,050
%0.65
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgür Özel’den adaylık mesajı! ‘Parti bana görev verirse...’

Özgür Özel’den adaylık mesajı! ‘Parti bana görev verirse...’

CHP Grup Bakanı Özgür Özel, partisinin Mania Kırkağaç İlçe Başkanlığı’nın kongresinde önemli açıklamalar yaptı. Özel, bir kez daha ‘değişim’ mesajı verirken, adaylık için de yeşil ışık yaktı.

  • İstanbul Gündemi
  • 19.08.2023 - 17:43

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir yandan ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ederken, diğer yandan ‘değişim’ mesajları da gelmeye devam ediyor.

ÖZGÜR ÖZEL’İN KONUŞMASI ŞU ŞEKİLDE:

“Gün oldu anketlerde en yüksek oyu alan kimse o aday olacak dedim diye içeriden eleştirildim. Gün oldu hep birlikte ayağa kalktık inandık, alkışladık, mücadele ettik. Bir aday belirledik. Aday üstüne düşeni yapmıştır. Ancak bugün geldiğimiz noktada her şeyi geçmişte yaptığımız gibi yaparak aynı sonuçları alacağımız aklın gereğidir, bilimin gereğidir. Paradigmanın değişmesi lazımdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençleşmesi lazımdır. Daha çok kadının siyasette söz sahibi olması lazımdır. CHP’nin dünyaya bakması, sosyal demokrat partileri görmesi, kendini yenilemiş ve başarmış solcuları örnek alması, başaramayıp yok olmuş sol hareketlerin vardıkları noktadan ibret alması gerekmektedir. Geçmişteki yanlışları tekrar ederek, içinde bulunduğumuz durumda tespitleri eksik bırakarak ve hiçbir şey olmamış gibi davranıp seçmenimizdeki duygusal kopuşu görmezden gelerek hiçbir şeyi başaramayız. Ben seçimin sonunda 500’e yakın ilçede, binin üzerinde mitingle sadece 14 ve 28’i arasında altımdaki otobüsle Ege’de, 31 büyük mitingde yorulmuş, tükenmiş ve seçim akşamı takatsiz kalmış birisi olarak hesap vermeye, o takatsizlikle bir kenara durmaya, bundan sonraki süreçteki yapılacak doğru işlere destek olmaya hazırken gördüğüm gerçek şudur; Hiçbir şey yokmuş gibi davranmak isteniyor. Böyle devam edebiliriz deniyor. Kaçtır yaşıyoruz ki bu bizi aynı noktaya götürüyor.”

“FEDAKARLIĞI DİBİNE KADAR YAPILACAK YER NEREYSE ORADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

“Yarın bir iddia koyacaksak, Kırkağaç benim baba evim, kardeşimin evi, kardeşlerimin evi. Bu iddiayı koyma noktasına beni iten motivasyon 3 arkadaş grubudur. Birincisi babamın arkadaş grubudur. Biraz önce iktidar olmadan ölür gidersem gözüm arkada kalacak diye ağlayan abim gibi babamın 80 yaşındaki arkadaş grubu biz iktidar olmayacak mıyız deyip beni belimden itmektedir. Kendi arkadaş grubum kardeşim bir şey yapmayacak mıyız ya diyerek beni belimden itmektedir. Kızımın arkadaş grubu ise öyle şeyler söyleyerek, öyle bir sorumluluk yüklemektedir ki çocuklarınız, evlatlarınız, kardeşleriniz, arkadaşlarınız, belki doğmamış torunlarınıza olan sorumlulukla yüreğinizde hissettiğinize eminim. Ben bundan sonraki süreçte eğer bu parti artık bir şeyleri değiştirmek, oyunu değiştirmek ve bundan sonra bir büyük iktidar umudunu yeşertmek için bana bir görev verirse o görevin başında fedakarlık etmem gerekiyorsa fedakarlığı dibine kadar yapılacak yer nereyse orada olmaya devam edeceğim.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.