Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeti Crab nedir? Dünyanın en ilginç...

Yeti Crab nedir? Dünyanın en ilginç...

Dünyanın en ilginç ve bilinmeyen hayvanlarından biri olan Yeti Crab yani bilimsel adıyla Kiwa hirsuta olan kabuklu hayvan, derisindeki tüyler nedeniyle "Yeti" olarak adlandırılıyor. Peki, bu hayvan hakkında ne kadar bilgiye sahibiz?

  • İstanbul Gündemi
  • 19.10.2023 - 14:26

Yeti Crab, 2005 yılında Büyük Okyanus'un batısında, Pasifik Okyanusu'ndaki bir dağın yanında keşfedilmişti. Daha önce hiç görülmeyen bu tür, hızla ilgi odağı haline geldi.

TÜYLER

Yeti Crab'in en dikkat çekici özelliği, vücudunda bulunan tüylerdir. Tüylü görüntüsü, yetinin adını almasına sebep olmuştur. Bu tüyler, üzerinde yaşadığı bakterilerin büyümesine yardımcı olur.

BESLENME

Bu ilginç hayvan, deniz tabanında yaşar ve besin ihtiyacını çevredeki organik maddelerden karşılar. Tüyleri üzerindeki bakterilere ek olarak, Yeti Crab ayrıca karidesler ve diğer deniz canlılarıyla beslenir.

RENK DEĞİŞTİRME

Yeti Crab, kendini tehlikeden korumak veya iletişim kurmak için vücut rengini değiştirebilir. Vücudunu kahverengiden beyaza, hatta maviye kadar değiştirebilir. Bu özellik, diğer kabuklu hayvanlardan ayrılmasını sağlar.

SICAK SU SEVGİSİ

Yeti Crab, sıcak su kaynaklarında yaşayan ender hayvanlardan biridir. Sıcak su kaynaklarından gelen yüksek sıcaklık ve zenginliği, bu canlıların yaşam alanına uygun bir ortam sağlar.

ŞİMŞEK MAKARNASI

Yeti Crab, sıcak su kaynaklarındaki şimşek makarnaları olarak da bilinir. Bu isim, Yeti Crab'in kollarının şekli nedeniyle verilmiştir. Kolları ince ve uzun olduğu için makarnaları andırır.

YAVAŞ BÜYÜME

Yeti Crab'in büyüme hızı oldukça yavaştır. Bir Yeti Crab, tam yetişkin boyuta ulaşması yaklaşık 5 ile 10 yıl arasında sürebilir. Bu da onları sınırlı bir üreme hızına sahip hayvanlar yapar.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.