Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Serkan Özcan; ‘Milletin Yerine Benim Menfaatim Diyen Yeni Bir Siyaset Oluştu’

  • İstanbul Gündemi
  • 15.11.2021 - 12:39

Lolf Cafe’de gerçekleştirilen programa; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan, Sivas Konfederasyonları Dernek Başkanı Kemal Kılıç, Kağıthane Sivaslılar Dernek Başkan Yardımcısı Ali Ateş ve yönetim kurulu üyesi Gükhan Doğaner, Berberler Odası Başkanı Mehmet İhsan Mutlu, Gökhan Doğaner Sivaslılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Bileşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Necmi Durak, Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Demir ve basın mensupları katıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı adına Kağıthane ilçesine ziyarete gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan, katıldığı programda STK ve dernek başkanlarıyla bir araya gelerek ilçenin sorunlarını birinci ağızdan dinledi.

DİYARBAKIRLIOĞLU; ‘ESNAF KÜLTÜRÜMÜZÜN DEVAM ETMESİ İÇİN BAŞKA AVM’LERE HAYIR!’

Kahvaltı sonrası açılış konuşmasını yapan Kağıthane İlçe Başkanı Burak Diyarbakırlıoğlu ise Kağıthane’ye dair yaptığı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı; “Biz bir vizyon belgesi yayımlamıştık. Geçen sefer şoförler odası ile görüştüğümüzde onlara da İstanbul’da devam eden taksi problemine ilişkin metin yazmıştım. Bu hazırladığımız metinde taksici esnafını ezerek halletmeye çalışan bir siyasi hareket oldu burada, hukuki değildi bu durum onu paylaşmıştım. Ayrıca biz bu vizyon belgemizin kongredeyken değişeceğinden de bahsetmiştik. Kağıthane’de alış-veriş kültürüyle bir metin daha hazırladık. İstanbul küresel sermayenin gözde yerlerinden birisi olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bundan kahve kültürümüz etkilendi, İstiklal Caddesinde birçok yer teknoloji mağazasına dönüştü. Böyle olunca bizim alış-veriş kültürümüz zedelendi. Kağıthane bütün bunlara baktığımızda geri kaldığını göreceksiniz. Büyük firmalar ve markalar buraya pek ilgi göstermedi. Bu da bizim lehimize oldu. Burada esnaf kültürü, eski alışkanlıklar devam ediyor. Bunu bir şekilde bizim korumaya çalışmamız lazım. Buna ilişkin bizim önerimiz de Sayın Başkanıma buradan iletmek istiyorum. kağıthanemiz’de bir AVM var. Başka AVM’ler için belediyenin ruhsat durumu olursa esnaf odalarımızla ve STK’larımızla karşı durmayı planlıyoruz ve Esnaf kültürümüzün devam etmesi için başka AVM’lere hayır diyoruz”

ÖZCAN; ‘. TÜRKİYE’DE SİYASETİN O ESKİ VESAYETLE MÜCADELESİ BİTTİ YERİNE VE ŞAHISLARIN MENFAATİNİ GÖZETEN BİR MEKANİZMA GELDİ’

Konuşmasının ardından Diyarbakırlıoğlu sözü Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan’a bıraktı. Kendini tanıtarak başladığı konuşmasına 2001 yılı siyasetinde ülkenin bulunduğu ekonomik ve sosyal koşulları anlatarak başlayan Özcan; “Türkiye’de siyaset bundan önce olduğu gibi olabilir mi? Hayır olamaz! Aslında 2001 bir tür referandumdu. Sonrasında hepimizin şahit olduğu bir durum yaşandı. Türkiye’de siyaset tamamıyla değişti, bir paradigma değişimi yaşandı. Ana-akım partilerin büyük bir kısmı meclis dışında kaldılar. AK Parti 2001-2002 yıllarında ortaya çıktığında neyi ifade ediyordu? 90’ların yozlaşmış siyasetini yolsuzluğu, yoksulluğu, toplumsal kutuplaşmanın tam karşısında özgürlükçü, vesayete karşı ekonomik kalkınma ve refah öneren bir parti vardı. Millet çok büyük teveccüh gösterdi. AK Parti hakkını da yemeden uzunca bir dönem bu karşı duruşun sembolü ve simgesi haline geldi. Ancak bu mesele güç sarhoşluğuna düşüp otoriterliğe meyledip milletten vazgeçip kendini düşünmeye başlayınca iflas etti. Türkiye’de siyasetin o eski vesayetle mücadelesi yasaklarla mücadelesi yoksulluk ve yolsuzlukla mücadelesi bitti, yerine şahıs ve şahısların menfaati üzerine kurulu yeni bir mekanizma oluştu. Hepimiz 7 senede kişi başına milli gelirimizden 4 bin Dolar’ı yani yüzde 30’unu kaybettik. Çünkü ortak akıl ortadan kalktı. İstişare kültürü ortadan kalktı. Milletin yerine benim menfaatim diyen yeni bir siyaset oluştu” diye konuştu.

Tuğçe HUY - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.