Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ömer Faruk Yazıcı’dan iktidara ‘Gazze’ eleştirisi! ‘Yetersiz bir duruş ortaya koydular’

Çay TV’de Halil İbrahim Külünkoğlu’nun sunduğu İstanbul Günlüğü programına konuk olan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıların durdurulmasına ilişkin “Yetki sahibi olarak yetkilerini kullanmakta yetersiz bir duruş ortaya koydular” yorumun

  • İstanbul Gündemi
  • 18.11.2023 - 10:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar ve devlet yöneticilerinin etkileyici söylemlerde bulunduğunu ancak yeteri kadar girişimde bulunmadığını savunan Yazıcı, “Mühür sahiplerinin çok daha fazla şeyler yapabiliyor olması lazım” dedi.

“İSRAİL, ALEYHİNDE ÇIKIP KONUŞULMASINDAN ETKİLENİYOR MU?”

İktidarın yeteri kadar girişimde bulunmadığını kaydeden İl Başkanı Yazıcı, “Cumhurbaşkanımız AK Parti Grup Toplantısı’nda bir konuşma yaptı. Konuşmanın tamamını izledim. Filistin ile ilgili çok güzel konuştu. Önceki gün İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuşma yaptı. Orada da Cumhurbaşkanımız çok güzel konuştu. Geçen hafta yapılan grup toplantısında da çok güzel konuştu. 28’inde yapılan mitingde de çok güzel konuştu. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında da çok güzel konuştu. 40 günlük süreç içerisinde özetleyebileceğim şey Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet yöneticilerimiz Gazze konusunda çok güzel konuştu. Bunda hiçbir sorun yok. Ancak yetki sahibi olarak yetkilerini kullanmakta yetersiz bir duruş ortaya koydular. İsrail, aleyhinde çıkıp konuşulmasından etkileniyor mu? Etkilenmiyor. Zulmüne dair bir yavaşlatma söz konusu mu? Değil. Her geçen gün seviyeyi artırdı. Hastaneler faaliyetlerini sürdüremiyor. Cumhurbaşkanımız ‘savaşın da bir hukuku vardır. İsrail buna da riayet etmiyor’ dedi. Doğru. Ama ben de bir vatandaş, muhalefet partisinin temsilcisi olarak bu tespiti yapıyorum. Ama mühür sahiplerinin çok daha fazla şeyler yapabiliyor olması lazım” ifadelerini kullandı.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.