Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Formal ve İnformal Eğitim nedir?

Formal ve İnformal Eğitim nedir?

Formal ve informal eğitim terimleri, günümüz eğitim sisteminde önemli bir kıstastır. Formal yani Örgün Eğitim ülkemize Cumhuriyet kurulduktan sonra geldi.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.11.2023 - 13:30

Formal eğitim veya örgün öğrenme genellikle bir kişinin temel, akademik veya ticari becerileri öğrenebileceği okulun tesislerinde gerçekleşir. İşte, formal ve informal eğitim hakkında detaylı bilgiler...

İNFORMAL EĞİTİM NEDİR?

İnformal eğitim, resmi bir öğretim kurumunda veya yapılandırılmış bir programa bağlı olmadan gerçekleşen, gayri resmi veya spontane bir şekilde gerçekleşen öğrenme sürecidir. İnformal eğitim, günlük yaşam deneyimleri, sosyal etkileşimler, hobiler, okuma, seyahat, işyerinde öğrenme gibi çeşitli ortamlarda gerçekleşebilir. Bu tür eğitimde, bireyler isteyerek veya farkında olmadan bilgi ve becerileri edinirler. Öğrenme, resmi bir müfredat veya ders programı tarafından belirlenmez, ancak kişisel ilgi, merak, deneyim ve ihtiyaçlara dayanır. Örneğin, bir kişi bir hobiyle ilgilenirken, yeni bir beceri öğrenirken veya bir arkadaşından bilgi edinirken, informel eğitim sürecine dahil olabilir.

FORMAL EĞİTİM NEDİR?

Eğitim, dünyanın çoğu yerinde (hepsi değilse de) çocuklar için artık temel bir haktır. Ebeveynlerin mali durumu ne olursa olsun, bir çocuğun artık belirli bir yaşta okula gitmesi gerekmektedir. Ailelerinin maddi gücü yeten çocuklar için özel okullar mevcut olsa da, devlet okulları her kökenden öğrenciyi barındırmaktadır. Formal yani Örgün Eğitim bu anlama gelmektedir. Örgün eğitim, yapılandırılmış ve sistematik bir öğrenme şeklidir. Bu, yetiştirilmiş öğretmenler tarafından öğrencilere verilen belirli bir standardın eğitimidir. Örgün öğrenmenin standardize edildiğinden ve tüm öğrenim kurumlarının (örneğin okullar, kolejler, üniversiteler vb.) standartlara uygun olduğundan emin olmak için, bir ülkedeki örgün eğitim kuruluşlar tarafından yönetilir.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.