Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırsatçı ev sahipleri çıtayı yükseltti! Artık memurdan, doktordan aşağısı kesmiyor!

Fırsatçı ev sahipleri çıtayı yükseltti! Artık memurdan, doktordan aşağısı kesmiyor!

Son dönemde milyonlarca vatandaşın en büyük sıkıntısı fahiş kira fiyatları olurken, bazı ev sahiplerinin son isteği ise ‘memur kiracı’ oldu.

  • İstanbul Gündemi
  • 16.10.2023 - 15:49

Masterhaber.com'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre, emlak sitelerinde çok sayıda ‘Memura kiralık’ ilanına yer alıyor. Bazı ev sahipleri de havuzlu bir sitedeki daireyi 30 bin liraya kiraya verirken, depozito olarak da 300 bin lira senet şartı koyuyor. Kadıköy, Beşiktaş gibi ilçelerde ise doktor ve avukatlar tercih ediliyor.

300 BİN LİRALIK SENET ŞARTI!

Kira tahliye davalarında adeta patlama yaşanıyor. Bir davanın görülmesi neredeyse en erken bir seneyi buluyor. Kiracısıyla mahkeme koridorlarına düşmek istemeyen binlerce vatandaş kiralık dairelerine ‘Memur’ şartı koyuyor. Emlak sitelerinde yüzlerce ‘Memura kiralık ev’ ilanına rastlamak mümkün. Bazı ‘Memura kiralık’ dairelerin şartları memur maaşına göre çok  ağır. Mersin’de aylık kirası 30 bin lira olan dairenin kirası yıllık peşin isteniyor. Ayrıca depozito olarak da 300 bin liralık senet şartı konuldu.

POLİSE ŞARTLI KİRALIK!

Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne beş dakika yürüme mesafesinde olan 2+1 daire sadece polis memuruna kiraya veriliyor. Ancak istenen kira ile yeni polis memurunun maaşı arasında 5 bin liralık fark var. Yeni polis memurlarının maaşı 25 bin 500 lirayken istenen kira 29 bin 999 lira. Ev için istenilen depozito ise 30 bin lira. İstanbul’da memura kiralık olarak verilen daireler genelde gelir seviyesi düşük ilçelerde. Kiraların yüz bin liraya kadar çıktığı Örneğin Kadıköy, Beşiktaş, Şişli gibi ilçelerde memura kiralık ev ilanı bulunmuyor.

DOKTOR VE AVUKAT TERCİH EDİLİYOR

Metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu ilçelerde kiralık daireler ya doktora ya da avukatlara kiraya veriliyor. Kadıköy’ün en güzel mahallelerinde Caddebostan’da 120 metrekarelik dairenin aylık kirası 75 bin lira. ‘Tabela değeri olan daire doktora’ başlığında verilen ilanda istenilen depozito ve apartman aidatı ise belirtilmemiş.

KİRA TAHLİYE DAVALARINDA PATLAMA YAŞANIYOR

Türkiye’nin dört bir yanında devam eden kira tahliye davalarında ise adeta patlama yaşanıyor. 2022 yılında sadece 22 bin olan kira tahliye davası, 2023’ün ilk altı ayında 47 binlere ulaştı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.