Dolar 32,1961
%0.05
Euro 34,9357
%-0.15
Altın 2.506,230
%-0.17
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP GAZİOSMANPAŞA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

  • İstanbul Gündemi
  • 19.03.2021 - 18:24

Törene CHP İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Gürbüz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe, Çanakkale şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, “Türk Milleti’nin azim ve kararlılığını, vatan sevgisini ve bağımsızlık sevdasını hesaba katmadan bu savaşa girişen itilaf devletleri Çanakkale’de büyük bir bozguna uğramıştır. Bu savaşla tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Türk Milleti, makuz talihini bu savaşla yenmeyi başardı.” dedi.

Konuşmasına devam eden Bahçetepe ardından şu ifadeleri kullandı: “Yıllarca savaşmaktan yorgun düşmüş bir milletin bağımsızlık için Çanakkale’de verdiği bu destanla, milli mücadelenin azmiyle, Türkiye Cumhuriyeti’ni küllerinden yeniden kuran ve Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimiz bu dava yolunda gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda etmişlerdir. Bugün bizlerde bu savaşı görmemiş olsak da içimizde ta şuramızda hissediyoruz. Bu nedenle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sonra aziz şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.  

Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne çelen bırakıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ise tören sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.