Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CANAN KAFTANCIOĞLU BAKIRKÖY'DEN HALKA SESLENDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 26.08.2020 - 17:33

CHP’nin Türkiye genelinde “İstanbul Sözleşmesi Uygulansın, Kadınlar Yaşasın” sloganıyla eş zamanlı başlattığı kampanya dâhilinde, önceki gün Beyoğlu Şişhane Meydanı’nda yapılan basın açıklaması sonrası 39 ilçede başlatılan çalışmaları ilçe ilçe dolaşarak destek veren İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Bakırköy İlçe örgütünün Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu standı ziyaret etti.

 

Kaftancıoğlu, yaptığı basın açıklamasında, “Hep birlikte salgın koşullarına dikkat ederek tüm vatandaşlarımıza İstanbul Sözleşmesi’ni anlatacağız” dedi.

 

BÜYÜK TAARRUZUN 98 YILINDA, HAK, HUKUK, ADALET İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

 

Basın açıklaması öncesi, Büyük Taarruz’un 98. yıl dönümüyle ilgili konuşan Kaftancıoğlu, “Bugün emperyalizme karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesi olan Büyük Taarruz’un 98. yıl dönümü. 98 yıl önce nasıl ki bağımsızlık için halk olarak bir ve beraber mücadele ettiysek 98 yıl sonra bugün de ekonomik bağımsızlığımız için, adalet için, özgürlük için, hak için, hukuk için hep birlikte mücadele ediyoruz. Büyük Taarruz’un yıl dönümünde bir kez daha ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, arkadaşlarını ve kadın-erkek binlerce isimsiz kahramanımızı saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve örgütünün de katıldığı açıklamada konuşan İl Başkanı Kaftancıoğlu, İstanbul’un 39 ilçesinde onlarca stant kurduklarını metro, metrobüs, otobüs durakları ve vapur iskelelerinde broşürler dağıtmaya başlandığını, İl Gençlik Kolları tarafından oluşturulan yaklaşık 250 kişiden oluşan bir ekibin ise, “İstanbul Sözleşmesi Nedir? Bana Sor” yazılı t-shirtlerle kent meydanlarında vatandaşın sözleşmeyle ilgili sorularına yanıt vererek, bilgilendirme çalışmalarına başladığını söyledi. 

 

Kadın Kolları’nın ise 39 ilçede ev ev dolaşarak İstanbullu kadınlara İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmaya başladığını, pazar yerlerinin girişinde kurulacak stantlarda sorulara yanıt vererek vatandaşın bilinçlenmesi için durmadan çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

 

İktidar kırk takla atsa da, CHP’nin gerçekleri kulaktan kulağa anlatmaya devam edeceğini söyleyen Kaftancıoğu, çiftçinin, öğrencinin, esnafın ve vatandaşın yaşadığı sıkıntılardan bahsetti, ekonomide yapılan yanlış politikalar yüzünden ülkemizin hiçbir iktidar döneminde böylesi zor durumda kalmadığını belirtti.

 

İktidarın ekonomi ve tarım politikalarını eleştiren Kaftancıoğlu, Venezuela’dan sıfır gümrükle içinde peynirin de olduğu binlerce ton tarım ve gıda ürünü ithal etme kararını eleştiren Kaftancıoğlu, “Kürsüden bağırırken yerli ve milli edebiyatı, kürsüden inince vatandaşın ürettiği peynirin değerini düşürmek için yurt dışından peynir ithalatı. Saray hükûmetinden bizim ülkemizin insanını, üreticisini, emekçisini neden ezdiğini; neden halka düşmanlık ettiğini açıklamasını istiyoruz” dedi.

 

Türkiye’de ekonominin pamuk ipliğine bağlı olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Kaftancıoğlu, “Ekonomimiz her geçen gün daha kötüye gidiyor. Milyonlarca işsiz, iş arama ümidini kaybetmiş durumda. Üniversitelerden yeni mezun olan gençlerimiz işsizliğin pençesinde. Esnafımız ayakta kalmak için var gücüyle direniyor. İktidar, vatandaşa bu zor günlerinde borç yani kredi teklif ediyor hatta onu bile veremiyor. Ülkemiz, bu iktidar döneminde vatandaşına üç kuruş destek vermek için bağış kampanyası yapacak kadar aciz bir durum daha önce hiç düşürülmedi” dedi.

 

BAKKAL ÇIRAĞI BİLE OLAMAYACAK KİŞİ ‘DOLARLA NE İŞİMİZ VAR’ DİYOR

 

İktidarın ekonomide izlediği politikalar nedeniyle ortaya çıkan faturanın vatandaşın sırtına yüklendiğini savunan Kaftancıoğlu, “Bırakın ülkenin ekonomisinden sorumlu olmayı şu haliyle bakkal çırağı bile olamayacak biri ‘Dolarla ne işimiz var? Kur bu iner de çıkar da’ diyor. Oysa halkla alay ederek söyledikleri mesele olan Türk Lirası’nın değer kaybetmesi nedeniyle toplu iğneye bile zam geliyor. Ekonomide izlenen bu hatalı politikaların sonucunda ortaya çıkan ağır fatura bugün yine vatandaşın sırtına yüklenmiş durumda” dedi.

 

ÜLKENİN ÜRETİCİSİNDEN DEĞİL, VENEZUELA’DAKİ ÇİFTİÇİDEN ÜRÜN ALIYOR

 

AK Parti iktidarının Venezuela’dan bazı tarım ürünleri ve peynir ithalatıyla ilgili aldığı kararı da eleştiren Kaftancıoğlu, “Son 14 yılda devletin çiftçimize Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 milyar TL destek hala ödenmedi. Bu, devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 754 TL borçlu olduğu anlamına geliyor. İktidardakiler bununla da yetinmeyip adeta çiftçiye düşmanlık edercesine hasat zamanları ithalat kapılarını açıyor; vatandaşın ürettiği ürünün değeri sistematik biçimde düşürüyor. Saray hükümeti, Venezuela’dan vergisiz olarak bazı tarım ürünlerinin ve peynir çeşitlerinin ithal edilmesine karar verdi. Saray aldığı kararla bu ülkenin üreticisinin elindeki ürünleri değil; Venezuela’daki çiftçinin ürünlerini alıyor” diye konuştu.

 

“YERLİ VE MİLLİ KAVRAMI BU MUDUR?”

 

İktidara yerlilik ve millilik kavramları üzerinden yüklenen Kaftancıoğlu, “200’e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta peynir cenneti olan, dünyada peynir üretiminde ilk onda yer alan ülkemiz yerine; iktidar Venezuela’dan peynir ithal etmeyi uygun görüyor. Her fırsatta ağızlarında sakız gibi çiğnedikleri, dillerinden hiç düşürmedikleri ‘yerli ve milli’ kavramları bu mudur? Kürsüden bağırırken yerli ve milli edebiyatı, kürsüden inince vatandaşın ürettiği peynirin değerini düşürmek için yurtdışından peynir ithalatı” sözleriyle iktidarın söz konusu ithalat kararına tepki gösterdi.

 

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYORLAR”

 

AKP iktidarının artık ülkeyi yönetemediğini kaydeden Kaftancıoğlu, “Saray ahalisi, her gün ekranlarda pembe tablolar çiziyor; kendi hayal alemlerinden bir şeyler anlatıyor. İktidar her gün hamasetle dolu yeni bir suni gündemle ve yalanlarla vatandaşı aldatmaya çalışıyor. Mevcut saray rejiminin ülkemizi yönetemediği ayan beyan ortada. Türkiye yönetilemiyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl dünyada Ayçiçek ithalatında birinci olduğumuzun altını çizen Kaftancıoğlu,”Bu ülkenin insanı, üreten, emek veren, vergi ödeyen halk bunu hiç unutmamalı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ‘Ayçiçeği için 3.5 lira taban fiyatı ve 75 kuruş prim ödemesi, üreticinin maliyetini ancak karşılar’ diyoruz. İktidar ise vergisiz olarak Venezuela’dan ayçiçeği ithal etmenin yolunu yapıyor” dedi.

 

“EKONOMİSİ BATMIŞ VENEZUELA’YA OLAN BU DESTEĞİN SEBEBİ NEDİR?”

 

Kaftancıoğlu, mevcut siyasi iktidardan konuyla ilgili yanıt vermesini istediği bazı soruları şöyle ise şöyle sıraladı:

 

“Saray hükümetinden bizim ülkemizin insanını, üreticisini, emekçisini neden ezdiğini, neden halka düşmanlık ettiğini açıklamasını istiyoruz. Gıda kıtlığı yaşayan, ekonomisi dibe batmış Venezuela’ya olan bu desteğin sebebi nedir öğrenmek istiyoruz? Neden bizim insanımızın emeği hor görülüyor, kazanacağı üç beş kuruşa göz dikiliyor da başka bir ülkeden ithalat yapılıyor?”

 

AKP iktidarının halka hizmet etmediğini ve ülkenin sorunlarına çözüm üretemediğini söyleyen Kaftancıoğlu, “İktidar bu ülkenin gençlerine, kadınlarına, erkeklerine, yaş almışlarına hamaset dolu sloganlardan, süslü ama içi boş laflardan başka ne söylüyor, bir düşünün. Öteki düşman, beriki hain demekten başka ne anlatıyor iktidar? Olmayan düşmanlar, gerçekleşmeyen vaatler, gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan istatistikler ve halka düşmancasına alınan kararlar. Şunu altını çizerek söylüyorum. Asla umudumuzu elimizden alamazlar. Çünkü biz haklıyız ve bu yüzden hakkımız olanı geri alacağız. Milletin derdini çözmeye kararlı kadrolarla, ortak akılla, şeffaf bir anlayışla, güçlü bir parlamenter demokrasiyle sosyal devleti ayağa kaldıracağız. Bu halk sesini duymayanlara, derdini dinlemeyenlere; halk cefa çekerken sefa sürenlere ilk fırsatta yanıtını verecek”

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.