Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜNİVERSİTE ARAZİSİNDE REZİDANS İNŞAATI BAŞLADI

  • İstanbul Gündemi
  • 26.08.2020 - 16:30

Geçmiş dönemde ‘deprem toplanma alanı’ olarak belirlenen alana özel bir şirketin rezidans ve AVM yapmak üzere inşaat projesine başlamasını protesto eden vatandaşlar, söz konusu arazinin bağışçısı tarafından ‘eğitim alanı’ şartının yok sayılarak, önce imara açıldığını, sonra da inşaata başlandığı belirtildi.

 

“VATANDAŞIN HAKLI TALEPLERİNİN YANINDAYIZ”

 

Arazinin bulunduğu Teşvikiye Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Şişli İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Ünal ve yönetim Kurulu’nun yanı sıra, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Milliyetçi Demokratlar Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belediye Başkanları Muammer Keskin ve İBB Başkanları Ekrem İmamoğlu’nu da haklı mücadelelerinin yanında görmek istediklerini söyledi.

 

Ortaklaşa yapılan basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, vatandaşların haklı taleplerini desteklemek adına alanda bulunduklarını söyleyerek, kamu yararı için yapılan her eylemin destekçileri olduğunu belirtti.

 

Açıklamaya ev sahipliği yapan Şişli İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Ünal, katılımcıları selamlayarak 25 yıldır İstanbul‘u yönetenlerin en sonunda geldikleri noktanın İstanbul‘a ihanet etme noktası olduğunu söyleyerek, “Artık bu ihanete bir son vermek gerekir” dedi.

 

Dikey yapılanmanın insanların artık nefes alacak alanlarının sona ermesi anlamı taşıdığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Ünal, söz konusu alanla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini fakat buna rağmen inşaat faaliyetlerine başlandığını belirterek, insanların afetler karşısında veya normal zamanlarda nefes alacakları alanlara ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Teşvikiye halkının elinden gelen mücadeleyi verdiğini, seslerine söz olmak için alana geldiklerini, Belediye Başkanları Muammer Aksu ve İBB Başkanları Ekrem İmamoğlu’nu da haklı mücadelelerinde yanında görmek istediklerini, böylece seslerinin daha çok duyulacağına inandığını belirtti. Başkan Ünal, Teşvikiye halkına desteğe gelen Milletvekili Gökhan Zeybek’e de teşekkür etti.

99 depreminde can havliyle evlerinden çıkarak inşaat yapılmak istenen alana kaçtıklarını ve günlerce bu alanda barındıklarını söyleyen mahalle sakini bir kadın, “Beklenen İstanbul depreminde nereye kaçacağız” dedi. Yetkilileri duyarlı olmaya davet eden mahalle sakinleri, nefes alacak küçücük alanlarına göz dikmenin, kamucu anlayışla bağdaşmadığı belirtildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Diş Hekimliği ve İletişim Fakülteleri‘nin bulunduğu Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün 26 dönümlük arazisi, 2018 yılında imar planları değiştirilerek ihaleye çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planı ile arazideki “Eğitim Alanı( Üniverste)” fonksiyonu iptal edildi ve yerine “Ticaret-Konut” fonksiyonu getirildi.

 

Konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat yüksekliği 10 ve 5 kat olarak belirlendi. Arazi aynı yıl Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarıldı. İhaleyi, 1.7 milyar TL‘lik teklifi ile DAP Yapı kazandı.

 

Geçtiğimiz Nisan ayında da 92 konut ve 1 ticari ünite olmak üzere toplam 93 adet bölüm için Şişli Belediyesi’nden ruhsat alındı ve arazide yıkım çalışmaları başladı.

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.