Dolar 32,1955
%-0.15
Euro 34,6302
%-0.13
Altın 2.392,330
%-0.04
Bist-100 10.214,00
%-0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İsmet Yıldırım kentsel dönüşüm hamlelerini tek tek anlattı

Başkan İsmet Yıldırım kentsel dönüşüm hamlelerini tek tek anlattı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçe genelinde son 5 yılda yapılan kentsel dönüşüm hamlelerini de tek tek anlattı. Yıldırım, kentsel dönüşümde vatandaşların hızlı hareket etmesiyle bütün ilçeyi 5 sene içinde ayağa kaldıracaklarına inandığını söyledi.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.12.2023 - 13:41

Ümraniye genelinde hem kamu hem de özel sektör eliyle yapılan projeler kapsamında 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına doğrudan dâhil oldu.

YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ümraniye’deki kentsel dönüşüm çalışmaları, Ümraniye Belediyesi öncülüğünde devam ediyor. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümün bir süreç olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, ilgili yasaya göre üçte iki nitelikli çoğunluğun bulunmasının ardından çalışmalara başlandığını söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Yıldırım, Ümraniye'de kentsel dönüşümün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediye işbirliğiyle yürütüldüğünü belirterek, bunun yanı sıra bireysel olarak binasını yenilemek isteyenlere de kolaylık gösterdiklerini kaydetti.

FİNANSKENT’TE 245 KONUT ÇOK KISA SÜREDE TESLİM EDİLDİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle İstanbul Finanskent’te 245 konutluk dönüşüm projesi tamamlandı.

HEKİMBAŞI’NDAKİ YENİ YAŞAM ALANI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje bittiğinde vatandaşlar sosyal donatı alanlarıyla rahat bir nefes alacak.  Yeni bir yaşam alanının yükseldiği Hekimbaşı Mahallesi’nde 40 bin 271 metrekare alanda 2 bin 500 kişinin yaşayacağı 597 konut, 28 dükkân, kapalı otoparklar, 3 ayrı bölgede park ve yeşil alan, koşu parkurları, spor ve çocuk oyun alanları, yaklaşık 68 derslik kapasiteli lise bulunuyor.

TAMAMLANAN PROJE ÇALIŞMALARI SAYESİNDE ÜMRANİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Ümraniye Belediyesi, beş mahallede proje çalışmalarını tamamladı. Projelere başlanmasıyla birlikte depreme dayanıklı binalar tek tek yükselmeye başlayacak. Proje çalışmaları tamamlanan 5 mahalleden biri olan Topağacı Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşümle yaklaşık 80 bin metrekare alanda yeni bir yaşam merkezi kurulacak. Projede toplam bin 298 konut ve ticari alan yer alacak. Mevcut 206 yapı, 278 bağımsız birim ve 539 hak sahibinin kentsel dönüşüme katıldığı Topağacı Mahallesi Projesi tamamlandığında yaklaşık 5 bin 500 kişi yeni ve güvenli evlerine kavuşmuş olacak. Topağacı Mahallesi’ndeki proje 1. Etap 1.017 bağımsız birim ve 2. Etap 281 bağımsız birimden oluşuyor. Projede sosyal donatı alanları, açık spor alanları, parklar, aile sağlığı merkezi, kültürel tesis, açık ve kapalı otoparklar yer alıyor. Öte yandan İnkilap Mahallesi 1. Etap 121 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi, Dumlupınar Mahallesi 285 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi ve Kazım Karabekir Mahallesi 118 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi de tamamlanan projeler arasında yer alıyor.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.