Dolar 32,2066
%0.01
Euro 35,0486
%0.12
Altın 2.528,380
%1.11
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İsmet Yıldırım Ümraniye’nin sıfır atık başarısını anlattı

Başkan İsmet Yıldırım Ümraniye’nin sıfır atık başarısını anlattı

Başkan İsmet Yıldırım, Turkuvaz Medya Grubu ve A Haber tarafından düzenlenen ‘21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’ne katılarak, “Belediyecilikte Sıfır Atık Yönetimi” panelinde Ümraniye Belediyesi’nin sıfır atık alanındaki çalışmalarından bahsetti.

  • İstanbul Gündemi
  • 24.12.2023 - 14:16

Turkuvaz Medya grubu ve A Haber tarafından düzenlenen ‘21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşti.

SIFIR ATIK ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Türkiye Yüzyılında Yerel Yönetimler", "Belediyecilikte Sıfır Atık Yönetimi", "Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Kentsel Tarım", "Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Kadın Politikaları" başlıklı panellerde, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Belediyecilikte Sıfır Atık Yönetimi” konulu panelde Ümraniye’nin sıfır atık alanındaki çalışmalarını anlattı.

“ÜMRANİYE BELEDİYESİ TÜRKİYE’NİN SIFIR ATIK BELGESİNE SAHİP ÖNCÜ KURUMLARINDAN”

Tahir İnan'ın moderatörlüğündeki 'Belediyecilikte Sıfır Atık Yönetimi' panelinde konuşan Başkan İsmet Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi olarak, Emine Erdoğan Hanım Efendinin önderliğinde başlatılan Sıfır Atık seferberliği kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte örnek çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’nin sıfır atık belgesine sahip öncü kurumlarından olan Ümraniye Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmaları her platformda anlatmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “SIFIR ATIK PROJESİNDE TOPLADIĞIMIZ ÜRÜNLERİ YÜZDE 35’TEN YÜZDE 70’LERE ÇIKARMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Yılda 202 bin ton evsel atık ve 18 bin ton ambalaj atığın toplandığını söyleyerek, konuşmasını sürdüren Başkan İsmet Yıldırım, “Sadece evsel ve ambalaj atıkları değil, bitkisel atık yağların toplanmasından tutun; atık motor yağların toplanması, ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanması, atık pillerin toplanması, elektrikli ve elektronik atıkların toplanması ve atık ilaç ile giysilerin toplanması kadar belediyemiz itina ile çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Başkan Yıldırım, Sokak Toplayıcıları projesiyle de ilgili bilgi vererek, “Çekçekçi olarak tabir ettiğimiz toplayıcı kardeşlerimize elektrikli araç tahsis ederek düzenli hale getirip sıfır atık projesinde topladığımız ürünleri yüzde 35’ten yüzde 70’lere çıkarma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.