Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ahmet Sadıkoğlu 1. Bölgeden aday adayı

  • İstanbul Gündemi
  • 25.02.2015 - 00:56

Ahmet Sadıkoğlu 1. Bölgeden aday adayı

İstanbul Anadolu yakasının tanınmış Sanayici ve işadamlarından Ahmet Sadıkoğlu, Ak Parti’den aday adayı oldu. Birçok STK’da da faaliyet gösteren Sadıkoğlu, Siyasi faaliyetlerini sırasıyla Saadet Partisi, Has Parti ve Ak Parti’de sürdürdü ve İl yönetim kurulu üyelikleri, Tuzla, Üsküdar ve son olarak Sultanbeyli’den Belediye meclisi ve Büyükşehir belediye meclisi üyeliklerinde bulundu ve grup başkanvekilliği yaptı.

Siyasi birikim ve tecrübesi ile hizmete devam etmek istediğini belirten Ahmet Sadıkoğlu, Son 13 yıldır Türkiye’deki kalkınma sürecini çok yakından bilen ve gören bir işadamı olarak siyasi istikrarın milletimize kazandırdıklarının farkındayım, dedi. Sadıkoğlu, AK Parti’nin 2023 siyasi vizyonu ve 2071 gibi hedeflerinin, Büyük Türkiye idealinin bir neferi olarak hizmete talip olduğunu belirterek 2015 genel seçimleri için İstanbul 1. bölgeden adaylık müracaatı yaptığını sözlerine ekledi.

 Ahmet SADIKOĞLU kimdir?

Ahmet SADIKOĞLU, 1958 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. İlkokulu, Rize Ortapazar (Uma) ilkokulu’nda, Ortaokulu, Rize İmam Hatip Okulu’nda okudu. 1978 yılında Trabzon İmam hatip Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite öğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı.  

Siyasi aktivite ve çalışmaları;

Ahmet Sadıkoğlu, Orta öğrenim sürecinde, Memleketi Trabzon’da 1976-1977-1978 yıllarında M.T.T.B. (Milli Türk Talebe Birliği) okul temsilciliği yaptı. Aynı dönemlerde Akıncılar Derneği gençlik çalışmalarına katıldı. Seçim dönemlerinde MSP (Milli Selamet Partisi) çalışmalarına destek verdi. Köylerde ve şehirdeki çalışmalara katıldı.

Ahmet Sadıkoğlu, Yüksek Öğretim sürecinde; Ekim 1978’de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne kayıt yaptırdı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Fakülte eğitimi boyunca okulun gece bölümünde okuyup gündüzleri eğitim hayatım boyunca okulda, Doç. Dr. Nedim URHAN Hoca’nın liderliğindeki İslami Gençlik çalışmalarına katıldı.

1985-1986 Yıllarında Iğdır Endüstri Meslek Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersleri öğretmenliği yaptı. 1986 Sonunda memuriyeti bırakıp Kadıköy Fikirtepe Mahallesinde kendi şirketini kurup ticari faaliyete başladı.

Siyasi ve sosyal hayatı;

Ahmet Sadıkoğlu, 1987 yılında Kadıköy’de Milli Gençlik Vakfı’nın kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. 1989’da Askerlik görevi başlayıncaya kadar bu görevi sürdürdü. 1989 Aralık ayında Bilecik Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında Kısa Dönem olarak askerliğimi yaptı. Askerlik dönüşü 1990 Ekim itibariyle Refah Partisi Kadıköy İlçe Teşkilatında yoğun siyasi parti çalışma hayatı başladı.

Halen AK PARTİ Milletvekili olan Gürsoy EROL’un, daha sonra İsmail ERDEM’in başkanlığını yaptığı, Refah Partisi Kadıköy İlçesi’nde İlçe Yönetim Kurulu Üye ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996 Yılında Ali Yılmaz ÖRNEK Başkanlığındaki Kongreyle Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve parti kapanıncaya kadar devam etti.

1998 yılında Sayın Numan KURTULMUŞ ile beraber Fazilet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmalara başladı. Fazilet Partisi, AYM tarafından kapatılınca görevi sona erdi.

1999-2004 Yılları arasında Tuzla İlçesi meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyeliği yaptı.

Saadet Partisi İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Saadet Partisi Grup Başkan vekilliği görevi yaptı. 2004-2009 Yılları arasında merhum Belediye Başkanı Mehmet ÇAKIR döneminde Üsküdar Belediye meclis üyeliği yaptı.

2009-2014 yılları arasında Sultanbeyli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptı. HAS PARTİ’nin kapatılma ve AK PARTİ’ye katılma çalışmalarına katkı sağlayarak 30 Eylül 2013 tarih itibariyle AK PARTİ de Sultanbeyli Belediye meclis ve İBB meclisinde hizmetlerime devam etti. 30 Mart 2014 tarihi itibariyle görevi sona erdi.

1992 Yılında MÜSİAD’a üye oldu. MÜSİAD’ın çeşitli komisyon çalışmalarına katıldı.

1998 yılında ASKON’un kuruluş çalışmalarına katıldı. 2013-2014 döneminde ASKON Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

Halen İstanbul, Sultanbeyli ilçesindeki Fabrikasında İnşaat Mobilyaları üretiminde (Mobilya Kapı, Mutfak Dolabı, Banyo Dolabı vb. ) sanayi ve ticari faaliyetlerine devam ediyor.

Ahmet Sadıkoğlu, evli iki çocuk babası.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.