Dolar 32,2499
%-0.08
Euro 35,0546
%-0.09
Altın 2.466,550
%0.01
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK’

  • İstanbul Gündemi
  • 10.10.2020 - 11:20

Bakırköy Belediyesi binası yanındaki meydanda bir araya gelen KESK üyesi memur ve DİSK üyesi işçiler, Başkan Kerimoğlu’nun Toplu Sözleşme Hakları için hiçbiri ile bir araya gelmediğini, kendilerine meydanı göstererek eylem yapmaya mecbur bırakanın da ta kendisi olduğunu söylediler.

 

Aylardır işçisi ayrı, memuru ayrı eylem yapan Bakırköy Belediye çalışanları, ilçenin çöpünü, temizliğini ve bürokrasisini sırtlanan emekçilere yapılan uygulamaların artık dayanılmaz bir hal aldığını ifade ederek, bir araya geldiklerini ve bundan sonra da birlikte hareket edeceklerini söyledi.

 

Yaklaşık 500 çalışanın katıldığı eylemde memur sendikası adına Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, işçi sendikası adına ise Disk Genel İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi birer konuşma yaparak, ortak sorunlarının aynı kişi ve yönetimden kaynaklandığını belirterek, önümüzdeki günlerde yapacakları eyleme 'Hak hukuk, adalet' söylemi ile yollara düşen, kendilerinin de peşinden gittikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarını da eylemlerine davet etti

 

‘EMEKÇİYİ AYIRAN SÖZLEŞME İSTEMİYORUZ’

 

Bakırköy Belediyesi’nin işçiyle ya da memurla yapacağı olası bir anlaşmayı her iki sendikanın da kabul etmeyeceğini söyleyen DİSK ve KESK temsilcileri, “Emekçiyi ayrıştıran sözleşme istemiyoruz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz” sloganları atarak belediye başkanlık binasının önüne yürüdü.

 

Eleştirdikleri AK Partili belediyelerde dahi çalışanların daha rahat koşullarda emek verdiğini ifade eden sendika tarafları, pandemi sürecinde dahi, ölümü göze alarak çalışan temizlik işçilerinin, giyinecek bir alanlarının dahi olmadığını, yazlık kışlık kıyafetlerinin ise verilmediğini belirterek, tüm haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

 

Bakırköy halkına, ilçeye asıl hizmet eden emekçilerin yanında olmaları için çağrıda bulunan Bakırköy Belediye çalışanları, baskı ve mobing uygulamalarının da hat safhada olduğunu belirtti.

 

Disk 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, Bakırköy Belediyesi’nin yetki tespitlerinin olmadığı iddiası ile kendilerini sürekli dava ettiğinin altını çizerek, “Bizim her gün Çağlayan Adliyesi’nde ne işimiz” var diyerek, hem haklarının hem de hukukun peşinden koştuklarını ama adaletin er geç tecelli edeceğine inançlarının tam olduğunu söyledi. 

 

Belediye yönetimini ve belediyeye yakınlığı ile bilinen ve “Çavuş” olarak isimlendirilen mahalle temizlik sorumlularının, eylemlere katılan işçilere baskı yaparak, mobig uyguladığını iddia eden Çiftçi, isim vermeden baskı yapan şahıslara “Herkes ayağını denk alacak. Kimse kimsenin anayasal hak olan emek mücadelesini baltalayamaz” dedi.

 

 “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atan emekçilere seslenen Adil Çiftçi, bir dahaki eylemlerini çoluk çocuk hep birlikte, tencere tavayla yapacaklarını söyleyerek, Bakırköy Belediyesi’ni masa başında uzlaşmaya davet etti.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.