Dolar 32,2499
%-0.08
Euro 35,0546
%-0.09
Altın 2.466,550
%0.01
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ZEYTİNBURNU MECLİSİ’NDE BÜTÇE TOPLANTILARI TAMAMLANDI

  • İstanbul Gündemi
  • 10.10.2020 - 11:09

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2021 yılı plan, bütçe görüşmelerini tamamladı. Genel anlamda muhalefet ve iktidar partilerinin sakinliği dikkat çekerken, toplantıda yapılan eleştiri ve önerileri tek tek dinleyerek son sözü alan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Muhalefetiyle, iktidarıyla Zeytinburnu hepimiz. Adaylık dönemim dahil olmak üzere verdiğim her vaadin arkasındayım. O günden bu güne hesabını veremeyeceğim tek bir uygulamam da yoktur” dedi.

 

BATI CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİRŞEY YOK

 

Toplantıda yapılan eleştiri ve önerilerle ilgili sırasıyla konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, savaşın korkunçluğunu ve anlamsızlığını ele alan Erich Maria Remarque‘nın “Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok” isimli kitabını tüm meclis üyelerine okuması tavsiyesinde bulunarak konuşmasına başladı. 

 

Plan ve bütçeyle ilgili söz alarak fikir beyan eden tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Arısoy, bütçenin her kurum için gelecek dönemdeki hedefleriyle orantılı bir şekilde biçimlendiğini söyleyerek, mevcut bütçelerinde Zeytinburnu Belediyesi’nin hayallerinin sadece bir kısmı olduğunun altını çizdi.

 

İlçelerinde devam eden büyük çalışmalarının ise söz konusu bütçede yer almadığını belirten Başkan Arısoy, Kültür Müsteşarı görevinden Zeytinburnu Belediye Başkanlığına geldiğini, onun öncesinde de Zeytinburnu Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaptığını, dolayısı ile yerelden genele işleyiş konusunda teknik bilgi ve birikime sahip olduğunu söyledi. Göreve talip olduğu ilk günden itibaren tüm gücünü Zeytinburnu için seferber edeceğini söylediğini de ifade eden Arısoy, Ankara ve İstanbul koordineleriyle birlikte, tüm güçlerini ilçelerinin ferahı ve huzuru için harcadıklarını söyledi.

 

BUZ PİSTİ VE MOZAİK MÜZESİ ULUSLARARASI ARENADA YERİNİ ALACAK

İnşaatı devam eden buz pistinin tamamlandığında, Avrupa’nın en büyük buz pisti özelliğini taşıyacağını ve meclis toplantılarının yapıldığı tarihi binada bulunan mozaiklerin, daha müze olmadan yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisi ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Buz pistinin de, Mozaik Müzesi’nin de uluslararası arenada yerini alarak ilçelerine artı değer katacağını belirtti.

Göreve başlamadan önce yarım kalan, özel sektör tarafından sekteye uğratılan tüm kentsel dönüşüm sorunlarının çözüldüğünü ve çözülmeye de devam ettiğini, ilçede yapılan inşaat çalışmalarına karşılık gelecek bir rezerv konut alanı inşa etmek için de ayrıca çalıştıklarını söyledi.

 

ZEYTİNBURNU’DA YAPILAN DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI İBB’DE DAHİ YOK!

 

Kentsel Dönüşüm konusunda yapılan çalışmaların, İstanbul’da dahil olmak üzere hiç bir Büyükşehir Belediyesi’nde yapılmadığının altını çizen Zeytinburnu Belediye Başkanı, İBB’nin geçmiş dönemde inşasına başlanan Silivri konutları dışında bir dönüşüm planının olup olmadığını merak ettiğini ifade ederek, CHP’li meclis üyelerine “Varsa bilmiyorum. Söylerseniz memnun olurum” dedi.

 

TÜRKİYE’DE AFET VE ACİL DURUM MERKEZİ OLAN İLK İLÇE

 

Millet Bahçesi ve Emniyet Müdürlüğü inşaatlarının devam ettiğini, Millet Camii proje çalışmalarının hazırlanarak ihaleye çıkacağını ve en önemlisi de Afet Yönetimi meselesinin de kendileri için çok önemli olduğunu belirten Arısoy, ilçe düzeyinde kurulan “ Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi” binasının da Zeytinburnu’nda inşaa edildiğini söyledi.

 

Bağımlılıkla mücadele ile doğrudan sorumlu olmamakla birlikte, İçişleri Bakanlığı ile geçtiğimiz aylarda hayata geçirdikleri ‘İyi Gelecek Projesi’nin pandemi nedeni ile sekteye uğradığını ama çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Vakfı’yla birlikte belediyeye ait olan Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi arasında yapılan protokolle de, Zeytinburnu’nda bağımlılıkla mücadele konusunda yeni çalışmalar yapılacağının altını çizdi.

 

Eğitimin ise en önemli başlıklarından biri olduğunu, depreme dayanıksızlığı nedeni ile yıktıkları Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’ni 15 gün içinde Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edileceğini söyleyen Başkan Arısoy, Fatma Süslügil ve Ayhan Şahenk Ortaokulu‘nun da gelecek eğitim döneminde hayata geçmesini hedeflediklerini, Reşat Tardu ve Sümer okullarının inşaatlarına da yeniden başlandığı bilgisini verdi.

Cevizlibağ Tramvay durağı yanındaki alana çok güzel bir eğitim kompleksi projesi yapıldı ve yakın tarihte de ihaleye çıkacağını söyleyen Başkan Arısoy, tüm okulların bakım, onarım ve tadilatlarını yaptıklarını, hiç bir ilçede böyle kapsamlı bir uygulamanın ise olmadığını iddia etti.

 

Belediye bünyesinde oluşturulan ‘Okul Temizlik Timi’ tarafından kurulan bir ekip, düzenli olarak okul temizliklerini yapmaya devam ettiklerini, her yıl 15 Ekim’de üniversite hocaları ve doktorlar eşliğinde yaptıkları ‘El Yıkama Semineri’ ile çocuklara el yıkamayı öğreterek, alışkanlık haline getirmeyi hedeflemelerinin, en çokta pandemi sürecinde öneminin farkına varıldığını söyledi.

 

Zeytinburnu’nda ayrıca 7 Bilgi Evi olduğunu, ilçelerindeki ilk ve ortaokul öğrencilerinden ‘Bilgi Evi’ne gitmedim’ diyen tek bir çocuk olmadığı konusunda iddialı olduğunu, lise ve üniversite öğrencileri için de Gençlik Merkezi, Kültür Merkezi ve 24 saat açık hizmet veren kütüphaneleri olduğunu hatırlatan Başkan Arısoy, “Zeytinburnu’nda hayata geçirilen 4 kütüphanemiz, şu anda Türkiye’ye örnek konumda” dedi.  

 

PANDEMİ KONUSUNDA EN AZ ARTIŞ GÖSTEREN İLK 5 İLÇEDEN BİRİYİZ

 

Büyük bir iddiayla, Zeytinburnu Belediyesi dışında, semt pazarlarıyla ilgili bu denli önlem alan başka bir belediye olmadığını söyleyen Başkan Arısoy, il genelinde yapılan Filyasyon toplantılarından çıkan sonucu da meclis üyeleri ile paylaştı. Pandemi konusunda en az artış gösteren 5 ilçeden birinin Zeytinburnu olduğunu belirten Ömer Arısoy, sağlık müdürlüğünden de konuyla ilgili bilgi alınabileceğini belirtti.  

 

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ

 

Yapılanlar hizmetlerle sadece iktidarın değil, muhalefetin de kendine pay çıkarması gerektiğini, bu ilçeyi hep birlikte paylaştıklarını, makamların geçici ama hizmetlerin ise kalıcı olduğunu söyleyen Başkan Arısoy, “Taş üstüne taş koyan tüm yöneticilere teşekkür ederim” diyerek devam etti. Başkan Arısoy, mecliste konuşan muhalefet meclis üyelerinin de kendilerini övdüğünü, hukuka uygun yapılan işler açısından da bunun büyük önem taşıdığını belirterek, “Görevde olduğum süreyle ilgili hesabını veremeyeceğim hiçbir uygulamamız yoktur. Bizden öncekilerin hesabını da yeri geldiğince veririz. Kimsenin bundan yana şüphesi olmasın” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.