Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

VATAN PARTİSİ’NDEN ERMENİSTAN SALDIRISINA KARŞI BASIN AÇIKLAMASI

  • İstanbul Gündemi
  • 05.10.2020 - 15:04

Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı saldırısına karşı Vatan Partisi’nden açıklama geldi. Vatan Partisi Merkez Basın Bürosu’nun açıklamasında Ermenistan’a tepki gösterildi ve Azerbaycan’la dayanışma mesajları verildi. Mesajda “Bir süredir sınır hattında provokasyonlarını sürdüren Ermenistan, kardeş ülke Azerbaycan’ın topraklarına yönelik geniş kapsamlı saldırılar düzenlemiştir. Saldırıda Azerbaycan mevzileriyle birlikte sivil yerleşimler de vurulmuştur. Ermenistan’ın saldırısını şiddetle kınıyor, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye, kardeş olarak gördüğü Azerbaycan’ın her zaman olduğu gibi bugün de yanındadır” ifadeleri yer aldı.

 

‘ERMENİSTAN’IN SALDIRGANLIĞININ AMACI…’

 

Vatan Partisi’nin açıklamasında Erivan’ın provokasyonlarının, ABD’nin bölgeyi kargaşaya sürükleme tertipleriyle ilişkili olduğunu kaydedilerek, “Ermenistan’ın bu saldırısı yalnızca Azerbaycan’a karşı değil, bölge ülkelerinin barış ve dostluk içinde yaşamasına karşı büyük bir kışkırtıcılık ve tehdittir. Paşinyan hükümetinin göreve gelir gelmez Rusya’ya mesafeli, Amerikancı ve AB yanlısı siyasetler izlemesi de bu noktada anlam kazanmaktadır. Ermenistan yönetiminin Atlantik’e yakınlaşırken saldırganlığını artırması bölge için ciddi bir mesajdır” denildi.

 

AZERBAYCAN’I VE BÜTÜN BÖLGEYİ KURTARACAK PLAN: KARADENİZ - AKDENİZ DOSTLUK VE BARIŞ PLANI

 

Vatan Partisi, açıklama ile birlikte bir de çözüm önerisi sundu. ‘Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı’ adı verilen öneride bir çok madde ile bölgedeki refah huzurun sağlanmasına yönelik fikirler sunuldu. Ayrıca bu planın Rusya ve İran’dan başlayarak bölge ülkelerinin değerlendirmesine sunulduğu ve destek görmeye başladığı da vurgulandı.

 

 

VATAN PARTİSİ’NİN KARADENİZ - AKDENİZ DOSTLUK VE BARIŞ PLANI

 

 

Karadeniz, Hazar Denizi, Ege Denizi, Akdeniz ve Umman Denizi bölgesinde barışı ve gelişmeyi tehdit eden ABD ve NATO üsleri tasfiye edilmeli, ABD güdümlü bölücü ve yobaz terörüne karşı mücadele desteklenmelidir.

 

Kıbrıs’ın Türk ve Rum halkları ayrı milletlerin mensuplarıdır ve çok acı geçmişleri nedeniyle artık bir arada yaşamaları olanaklı değildir. İki halk geleceklerini kaçınılmaz olarak ayrı ayrı belirlemişlerdir. Türkiye-Yunanistan dostluğu da bu gerçek temelinde sağlıklı bir yola girebilir. Abhazya Devleti de, Abhazya milletinin devletidir ve Karadeniz’de barış, istikrar ve güvenlik etkenidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti’nin bölge ve dünya devletleri tarafından tanınması, ABD’nin hegemonyacı planlarını bozacak, barış, istikrar ve refaha hizmet edecektir.

 

Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de meşru haklarını koruması, Rusya, Suriye ve Mısır’dan Libya, Tunus, Cezayir ve İtalya’ya kadar Karadeniz ve Doğu Akdeniz ülkelerinin çıkarlarıyla uyumludur. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de ABD-İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs askerî ittifakının tehditlerine karşı mavi vatanını savunması desteklenmelidir.

 

Libya‘ya ABD merkezli müdahaleye son verilmeli, Libya’nın meşru hükümeti desteklenmeli ve toprak bütünlüğü sağlanmalıdır. Libya’nın BM tarafından tanınan meşru hükümetinin kendi vatanını her yoldan birleştirme mücadelesi, hem hakkıdır, hem de Akdeniz’de barış için biricik çözümdür. Libya petrolü, Libya devleti ve milletinindir.

 

Kırım’ın Rusya Federasyonu’nun toprağı olduğu kabul edilmelidir.

 

Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Karabağ’daki işgaline son verilmesi için bölge devletleri ağırlıklarını koymalı ve Azerbaycan’ın vatan bütünlüğü sağlanmalıdır.

 

Suriye‘nin toprak ve devlet bütünlüğü ve Suriye‘de barış sağlanmalıdır. Suriye, bölücü ve yobaz terör örgütlerinden arınmalıdır. ABD, Suriye topraklarına yığınak yapmaya son vermeli ve Suriye’den çekilmelidir. İran, Rusya ve Türkiye’nin yürüttüğü Astana Süreci ve Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi Mutabakatı, barışçı çözümün güvenceleridir.

 

İsrail’in Arap ülkelerinin toprakları üzerindeki işgaline ve Filistin halkı üzerindeki baskılarına son verilmeli, Kudüs başkentli bağımsız Filistin Devleti tanınmalıdır.

 

Türkiye, Rusya, İran, Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Abhazya, Çin Halk Cumhuriyeti, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Venezuela ve Küba’ya yönelik yaptırım ve ambargoların kaldırılması için ortak mücadele yürütülmeli, ülkeler arasında serbest ticaret ve ekonomik işbirliği koşulları oluşturulmalıdır. Dolar Saltanatına son verilmesi ve dünya halklarının refahı için, Millî Paralarla Ticaret geliştirilmelidir.

 

Karadeniz, Hazar Denizi, Ege Denizi, Akdeniz ve Umman Denizi ülkeleri arasında serbest ulaşım, iletişim, turizm, ekonomik ve kültürel gelişme önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.