Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP ÜMRANİYE’DEN HAYVAN HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİĞİ

  • İstanbul Gündemi
  • 05.10.2020 - 13:11

Tüm dünyada ve ülkemizde her yıl 4 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Hayvan Hakları Günü’nde CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı da bir basın açıklaması ile konuya olan duyarlılığını gösterdi. CHP Ümraniye Hayvan Hakları Komisyonu, Ümraniye Çarşı’daki ilçe başkanlığı önünde partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi.

 

CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, ADD Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, yerel basın mensupları, çok sayıda partili ve vatandaşın katıldığı etkinlikte CHP Ümraniye Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Arda Şöhretoğlu bir basın açıklaması okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

‘HAYVAN SEVGİSİNİ YENİ NESİLE AŞILAMAK ZORUNDAYIZ’

 

“Elbetteki ülke gündemimiz çok ciddi meseleler ve sıkıntılarla boğuşmakta. Bir yanda Azerbeycan bir yanda fecaat haline gelmiş ekonomi, işsizlik, yoksulluk... Elbette bunlar çok önemli. Fakat biz hayvan severler olarak bu yoğun gündem içerisinde kendi gündemimizin de es geçilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz ve bu gündemi işletmek niyetindeyiz. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğimizi planladık. Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye verdiği ibretlik bir nasihat vardır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Bizler insanlarımızı yaşatmalı, dolayısıyla devletimizi yaşatmalıyız. Evlatlarımıza insan sevgisini aşılamalıyız. Bence bu eğitim kesinlikle yeni nesile hayvan sevgisini aşılamaktan geçmektedir. Hayvanlara işkence eden, o canlara kötülük eden bir insan, insan sevgisinden de mahrum ve yoksundur. Ümraniye Hayvan Hakları Komisyonu’nun hayvan sevgisi konusunda farkındalık yaratma, bu konudaki bilinci artırma ve kamuoyu oluşturma, en büyük hedefidir.”

 

Şöhretoğlu, ilçe genelindeki hayvan hakları sorunlarını da şu şekilde sıraladı:

1. Ciddi bir popülasyon artışı var ve ne yazık ki bu durum bakımsızlığı artırmaktadır.

2. Canlarımızın beslenmesi ve mama tedariki konusunda çok ciddi sıkıntı bulunuyor.

 

3. Sokak canlarımızın tedavi sonrası nekahat dönemlerini geçirebilecekleri tesislerin olmaması en büyük sorunlardan bir tanesidir.

4. Ümraniye hayvan barınağımızda ne yazık ki kan tahlili yapılamamaktadır.

5. Sorunlu, kaza geçirmiş, sakatlanmış canlarımıza yaşam alanı sağlanmalı, ihtiyaçları giderilmelidir.

6. Tüm barınaklarımızın muntazaman denetlenmesi ve ilaç depolarının takip edilmesi önemle üzerinden durulması gereken bir konudur.

7. Satın almamalı, sahiplenmeli ve sahiplenmeyi teşvik etmeliyiz, bu konudaki bilinci artırmalıyız.

 

Program sonunda bir konuşma yapan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya da “4 Ekim aynı zamanda Medeni Kanun’un kabul edildiği gündür. Yeni medeni kanun ile beraber aile, kadın, erkek eşitliğinin sağlandığı, evlilikte resmi nikah zorunluluğunun ve tek eşli evlilik yasasının getirildiği gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.