Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tüketicilerin kış lastiği kullanım tercihleri belli oldu

Tüketicilerin kış lastiği kullanım tercihleri belli oldu

Türkiye’nin otomobil dikeyinde ilk online pazar yeri olan arabam.com’un kış lastiği kullanımı nezdinde gerçekleştirdiği araştırması, katılımcıların yarısının kış lastiği kullanırken diğer yarısının kullanmayacağını ortaya koydu.

  • İstanbul Gündemi
  • 28.11.2023 - 16:38

Kış lastiğini tercih etmeyenlerin büyük çoğunluğu, bulunduğu ildeki kış şartlarının sert geçmemesini sebep gösterirken, lastik fiyatlarının pahalılığı nedeniyle kış lastiği tercih etmeyenlerin oranı ise yüzde 20’nin üzerinde seyrediyor.

“4 LASTİĞİN TAMAMININ KIŞ ŞARTLARINA UYGUN ŞEKİLDE KULLANILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Arabam.com CEO’su Arda Ayvaz, anketin sonuçlarına bakıldığında “Bu yıl kış lastiği kullanacak mısınız?” sorusuna katılımcıların yüzde 41’inin “Evet”, yüzde 40’ının “Hayır” yanıtını vermesinin, kış lastiği kullanımına yönelik talebi göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi. Buna karşın 4 mevsim lastiği tercih edenlerin %68,7’sinin, bulunduğu şehirde kış sert geçmediği için bu lastikleri tercih ettiğini belirten Ayvaz; “Her mevsimin kendine özgü hava koşulları mevcut. Bu koşullar araçların lastik performansını yakından ilgilendiriyor. Lastikler, farklı hava koşullarında tam verimle çalışabilmesi için mevsimine uygun seçilmeli. Kış lastiği kullanımı da hayati derecede önem taşıyor. Çünkü kış lastikleri, özellikle karlı ve buzlu havalarda daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlıyor. Ayrıca araçta kaliteli bir fren performansı için 4 lastiğin tamamının kış şartlarına uygun şekilde kullanılması çok önemli” şeklinde konuştu.

KIŞ LASTİĞİ KULLANACAKLARIN ORANI %41

Arabam.com’un araştırmasında yer alan “Bu yıl kış lastiği kullanacak mısınız?” sorusuna katılımcıların yüzde 41’i “Evet”, yüzde 40’ı “Hayır”, yüzde 19’u ise “Belki/Emin değilim” yanıtını verdi. “Kış lastiği kullanmayı tercih etmeme sebebiniz ne olur?” sorusuna; “Bulunduğum şehirde kış sert geçmiyor” diyenlerin oranı yüzde 30, “Pahalı olduğu için kullanmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 28, “Dört mevsim lastik kullanıyorum” diyenlerin oranı yüzde 27 ve “Kar yağdığında otomobil kullanmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 16 oldu. Pahalı bulduğu için kış lastiği kullanmayanların oranı dikkat çekiyor.

4 MEVSİM LASTİĞİ TERCİH EDEN ÇOĞUNLUKTA

Ankette yer alan “Kış lastiklerinizi nerede saklıyorsunuz?” sorusuna kış lastiği kullananların yüzde 62’si “Garajda/Depoda saklıyorum” dedi. Yüzde 28’i “Lastik saklama hizmeti alıyorum” yanıtını verirken katılımcıların yüzde 10’u ise bu soruyu “İkinci el olarak satıp her yıl yeniliyorum” diye yanıtladı. “4 mevsim lastiği tercih etme sebebiniz nedir?” sorusunu “Bulunduğu şehirde kış sert geçmediği için” şeklinde yanıtlayanların oranı yüzde 68,7 olurken, “Lastik değiştirme zahmeti ve alma masrafı olmadığı için” diyenlerin oranı yüzde 16,9, “Yaz/Kış lastikleri saklama alanım olmadığı için” diyenlerin oranı yüzde 13,3 ve “Yaz lastiklerine göre daha uzun ömürlü olduğu için” diyenlerin oranı yüzde 1,2 oldu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.