Dolar 32,2333
%0.1
Euro 35,1214
%0.33
Altın 2.513,750
%0.52
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıfır otomobilde yeni tehlike!

Sıfır otomobilde yeni tehlike!

Sıfır kilometre araçlardaki fahiş fiyatlara karşı çıkarılan yeni yönetmelik sonrasında stoklardaki binlerce sıfır otomobil, sahipleri tarafından zarar etme endişesiyle satışa çıkarılmaya başlandı. Sektör temsilcileri ise stoktaki otomobilleri alacak tüketicilerin oldukça dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 07.08.2023 - 10:53

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, toplam pazar Temmuz ayında geçen yıla göre yüzde 115.4 oranında büyüdü ve 112 bin 459 adede yükseldi. Böylece otomotiv pazarında tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı sonuçları elde edildi.

‘ARAÇ ALIRKEN DOLANDIRILMAYIN’ UYARISI

Artan fiyatlara rağmen gaza basan satışlar sonrası araba almak isteyenler için dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Sektör temsilcileri Ticaret Bakanlığı’nın aldığı son kararlar neticesinde ikinci ele düşen sıfır araçların, stoklandıkları alanlardan ortaya çıkarılıp satışa sunulmaya başlandığını ve tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. Yüksek fiyatlara alıcı bulamayan ve ikinci ele düşen sıfır kilometre araçların sayısının on binleri bulabileceğine dikkat çeken sektör temsilcileri ‘araç alırken dolandırılmayın’ uyarısında bulunuyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.