Dolar 32,2321
%0.09
Euro 35,0250
%0.05
Altın 2.503,570
%0.11
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ek MTV için son tarih 31 Ağustos

Ek MTV için son tarih 31 Ağustos

Araç sahibi olanlar için bu yıl bir kereye mahsus olmak üzere getirilen ek MTV için ilk taksit ödemeleri de 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

  • İstanbul Gündemi
  • 04.08.2023 - 11:43

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB), 2023 yılına ait gelir vergisi ile motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 2. taksiti ödeme süresi yaşanan yoğunluk nedeniyle 31 Temmuz’dan 4 Ağustos'a kadar uzatılmıştı. Bu kapsamda MTV ikinci taksit ödemesi için bugün son gün.

EK MTV’DE DETAYLAR NETLEŞTİ

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla tüm taşıtlarda 2023 yılı için bir defaya mahsus olarak iki katı MTV alınmasına yönelik düzenlemeye ilişkin usul ve esaslar belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler gibi taşıtlar ile 31 Aralık 2023'e kadar ilgili sicillere ilk defa kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlar, bir defaya mahsus olmak üzere, bu yıl için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV'ye tabi olacak. Ek MTV ödemeden, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak.

MTV ÖDEMESİ NEREYE YAPILIR?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www. gib. gov.tr 'den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME İMKANI VAR

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.