Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Özlem Kutbay; ‘Tüm Atatürkçülere Çağrımızdır; Görevimizi Tamamlamanın Zamanı Geldi’

  • İstanbul Gündemi
  • 30.08.2021 - 16:43

Törene; CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığını temsilen Belediye Meclis Üyesi İsmail Yaşar, Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Hülya Özcan, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürk Anıtına çelenk bırakan İlçe Başkanı Özlem Kutbay; “30 Ağustos; tarihten çıkarıp, önümüze koyduğumuz her milli günün temelidir” diyerek günün anlam ve önemini vurguladı.

’30 AĞUSTOS BİR ULUSUN AZMİYLE KAZANILMIŞ EŞSİZ BİR ZAFERDİR’

30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk Ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür” diyen Kutbay, bu zaferi başka ‘zaferler’ ile eş tutmaya çalışanların 30 Ağustos’un ne demek olduğunu bilmeyen kimseler olarak niteleyerek konuşmasına şu sözlerle başladı; “30 Ağustos; bir ulusun imkânsızı başardığı, Mustafa Kemal gibi eşsiz bir komutanın önderliğinde tam bağımsız yeni bir devlet, özgür bir ulus yaratma azim ve kararlılığını ortaya koyduğu eşsiz bir zaferin tarihidir. Bu gerçeği göz ardı edenler; ya cahil ya gafil, ya da haindirler. Tarihi değiştirmek, hele hele Kurtuluş mücadelesini tarihten silmek, Mustafa Kemal Atatürksüz bir tarihi taze zihinlere yerleştirmek, kimsenin başarabileceği bir şey değildir. Çünkü Türk Ulusunun tarihi masa başında değil, savaş meydanlarında yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm niteliklerini o savaş meydanlarında savunduğu değerlerden almıştır.

‘ULUSAL BAYRAMLARIMIZI YASAKLAMAYA ÇALIŞAN ZİHNİYET BÜYÜK YANILGI İÇİNDEDİR’

Kadınıyla erkeğiyle omuz omuza savaşan Türk Ulusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de kadınlı erkekli kurmuş, yücelmesi ve yaşaması için kadınlı erkekli çalışmış, uğruna kadınlı erkekli can vermiştir. Türk Milleti’nin demokrasi ve laiklikten vazgeçeceğini düşünenler, bunu böyle bilmelidirler. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir liderin izinde yürüyenler, ülkesinin bağımsızlığına göz dikenlerin karşısında göğsünü siper etmekten bir an geri durmamışlardır. İktidara geldiği günden beri Ulusal Bayramlarımızı bin bir türlü bahaneyle kısıtlayan yasaklayan zihniyet büyük yanılgı içindedir. Türk Ulusu, bu zihniyetin şanlı tarihimizi değiştirme çabalarını boşuna çıkaracaktır'

‘YENİDEN TAM BAĞIMSIZ, LAİK VE DEMOKRAT BİR DEVLET OLUNCAYA KADAR DİNLENMEK YOK BİZE’

Zaferimizi uyduruk tarih yazma çabaları ile gölgelemeye çalışanların ve eli kanlı terör örgütü liderini Mustafa Kemal Atatürk ile eş tutanların durumunu ne cehalet ne de gaflet ile tanımlanabilir diyen CHP İlçe Başkanı Özlem Kutbay; “Bu düpedüz hainliktir! Türk Ulusu hepsine gereken cevabı verecektir. ‘Ordular! Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ komutuyla topraklarımızdan söküp attığımız emperyalizm, 30 Ağustos’tan 99 yıl sonra işbirlikçileri eliyle yeniden bağrımıza saplanmış bir bıçak gibi durmaktadır. Onu söküp atmak, Atatürkçü tüm kişi ve kurumların Kuvayı Milliye şehitlerine borcu, gelecek nesillere karşı ödevidir. Tüm Atatürkçülere çağrımızdır: Borcumuzu ödemenin, görevimizi yapmanın zamanıdır. Bu işgalden kurtuluncaya yeniden ‘Tam Bağımsız, Laik ve Demokratik’ bir devlet oluncaya kadar durmak, dinlenmek yok bize” diyerek ‘sesimize ses, mücadelemize omuz verin’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 Tuğçe HUY - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.