Dolar 32,2275
%-0.05
Euro 34,8032
%0.37
Altın 2.422,160
%1.21
Bist-100 10.260,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mirasta dikkat çeken değişiklik!

Mirasta dikkat çeken değişiklik!

Anne - babasından miras kalanlar için dikkat çekici bir haber geldi. Buna göre, mirasını tüm çocuklarına eşit tapu bırakmayan anne ve babaların kararı mahkemeden dönecek. İşte ayrıntılar...

  • İstanbul Gündemi
  • 25.04.2024 - 11:26

Miras anlaşmazlıklarını çözmek için belirli zamanlarda miras hukukunda yapılan düzenlemeler dikkat çekiyor. Zamanaşımı olmayan bu davalarda eşit bölüşülmeyen taşınmaz varsa elinizdekini de kaybedebilirsiniz.

EBEVEYNLER KENDİLERİNE AİT OLAN MÜLKLERİN TAPUSUNU…

Ekonomim'de yer alan habere göre, konuya ilişkin son yıllarda yapılan değişikliklerle birlikte miras hukukunda yeni uygulamalara gidilirken, taşınmazlarını çocukları arasında eşit pay etmeyen anne ve babalar için dikkat çeken bir değişikliğe gidildi. Türk Medeni Kanunu'na göre, ebeveynler kendilerine ait olan mülklerin tapusunu, istedikleri evlatlarına devredebilme hakkına sahip. Bu nedenle bir anne ya da babanın, evlatlarının arasında eşit olmayacak şekilde pay dağılımı yapmasına kanuni bir engel bulunmuyor.

TÜM KARDEŞLER ARASINDA EŞİT BÖLÜŞÜLMEK ZORUNDA

Söz konusu mülkleri miras bırakan anne ya da babanın vefatından sonra durumlar değişiyor. Bu tür miras davalarında zamanaşımı olmaması nedeniyle, söz konusu devir işleminin üzerinden uzun süre geçmiş olsa da anne ya da babanın vefatı halinde miras, yeniden tüm kardeşler arasında eşit bölüşülmek zorunda. söz konusu mülkleri miras bırakan anne ya da babanın vefatından sonra durumlar değişiyor. Bu tür miras davalarında zamanaşımı olmaması nedeniyle, söz konusu devir işleminin üzerinden uzun süre geçmiş olsa da anne ya da babanın vefatı halinde miras, yeniden tüm kardeşler arasında eşit bölüşülmek zorunda.

KARDEŞLER DAVA AÇARAK KENDİ PAYLARINI GERİ ALMA HAKKINA SAHİP

Taşınmazları devir eden kişinin vefat etmesi halinde kardeşler dava açarak kendi paylarını geri alma hakkına sahip. Devir işleminin üzerinden 50 yıl dahi geçmiş olsa, bu tür davalara zamanaşımı uygulanmaması nedeniyle haksızlığa uğradığını düşünen evlat, asliye hukuk mahkemelerine başvurarak miras hakkını geri alabiliyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.