Dolar 32,2061
%0.01
Euro 35,0260
%0.05
Altın 2.531,890
%1.25
Bist-100 10.712,00
%0.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuşadası turizm sektörünün Schengen vizesi sorunu

Kuşadası turizm sektörünün Schengen vizesi sorunu

Schengen vizesi başvurularının karşılanmaması ve vize reddedilmeleri gibi sorunlar, Kuşadası turizm sektörünü olumsuz etkiliyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 07.06.2023 - 19:46
  • Güncelleme: 07.06.2023 - 19:50

Turizm temsilcileri Avrupa ülkelerindeki fuarlara katılamıyor ve tanıtım faaliyetlerini gerçekleştiremiyor. Türk vatandaşlarının Avrupa vizesi için randevu almakta zorlandığı belirtiliyor.

SEYDİ YIKILMAZ: “TANITIM FAALİYETLERİNİ GERÇEKLEŞTİREMİYORUZ”

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkan Yardımcısı Seydi Yıkılmaz, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak KUTO üyelerinin Schengen vizesi almakta zorluk yaşadıklarını ve salgın döneminden sonra vize sorunuyla karşılaştıklarını belirtti. Özellikle turizmcilerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Yıkılmaz, turizm temsilcilerinin Avrupa ülkelerindeki fuarlara katılamadıklarını ve tanıtım faaliyetlerini gerçekleştiremediklerini ifade etti.

SERDAR KÖROĞLU: “BÜYÜK BİR SIKINTI İÇİNDEYİZ”

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Yönetim Kurulu üyesi Serdar Köroğlu Türk vatandaşlarının Avrupa vizesi için geçmişte birkaç hafta sonrasına randevu alabildiklerini belirtirken, son başvurusunu yaptığı günün Ekim ayına verildiğini söyledi. Hedeflediği Avrupa ülkesinden randevu bulamadığını ifade eden Köroğlu, büyük bir sıkıntı içinde olduklarını dile getirdi. Özellikle belli kademede memur olanların yeşil pasaport alabildiklerini ve birçoğunun bunu kullanmadığını dile getiren Serdar Köroğlu, turizmde de bu uygulamanın olması gerekliliğini söyledi. Her yıl işleri gereği en az 4-5 ülkeye seyahat ettiklerini ve vize ile ilgili problem yaşanmaması gerektiğini söyledi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.