Dolar 32,2066
%0.01
Euro 35,0486
%0.12
Altın 2.528,380
%1.11
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Pasaport ve vize şartı yok...

  • İstanbul Gündemi
  • 07.09.2022 - 10:07

Türk vatandaşların kimlik kartı ile ziyaret edebileceği ülke sayısı 5‘ten 7‘ye yükseldi. Belirli kriterleri sağladıktan sonra bu ülkelere yeni kimlik kartları ile pasaport olmadan dahi seyahat yapılabiliyor.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMURİYTEİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarından pasaport istemiyor. 30 güne kadar vize almaya ihtiyaç duyulmadan KKTC‘yi keşfetmeye yeni çipli kimlik kartınızı göstererek gidebilirsiniz. Eski ve fotoğrafsız kimlikler artık KKTC girişlerinde kabul edilmemektedir.

UKRAYNA

Ukrayna‘ya hem vizesiz hem de pasaportsuz gidebilirsiniz. 180 gün içinde 90 güne kadar giriş izni veren Ukrayna‘ya eğer pasaport almadan seyahat etmek istiyorsanız yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik kartınızın olması gerekmektedir.

GÜRCİSTAN

Gürcistan‘ı 1 yıla kadar ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıca pasaportsuz turlara katılabilir, sadece kimlik göstererek seyahat edebilirsiniz.

AZERBAYCAN

Azerbaycan‘a vize almadan, pasaport göstermeden sadece yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik belgenizle seyahat edebilirsiniz. Bu vize muafiyetine bağlı olarak iki ülke vatandaşları 90 günü aşmamak kaydıyla pasaportsuz giriş-çıkış yapabilirler.

MOLDOVA

Yeni ve çipli kimlik kartıyla vize almadan seyahat edebileceğiniz Moldova‘da 90 günü aşmayacak seyahatleriniz için vize muafiyetinden yararlanarak ülkeye giriş yapabilirsiniz.

SIRBİSTAN

Türk vatandaşları yeni kimlik kartıyla vize almadan ve pasaport olmadan ziyaret edebiliyor

BOSNA HERSEK

Yeni düzenlemeyle Türk vatandaşları çipli kimlik kartıyla vize almadan ve pasaport olmadan ziyaret edebiliyor.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.