Dolar 32,2388
%0.11
Euro 35,0340
%0.08
Altın 2.505,430
%0.19
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İran ve İsrail arasında tansiyon artıyor! İran füzelerle saldırdı, İsrail acil koduyla...

İran ve İsrail arasında tansiyon artıyor! İran füzelerle saldırdı, İsrail acil koduyla...

Tansiyonun çok yüksek olduğu Orta Doğu’da gerilim her geçen gün daha da artıyor. Son olarak İran ile İsrail arasında yaşanan olaylar ‘yeni bir savaş mı geliyor?’ sorusunu akıllara getiriyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 14.04.2024 - 11:10

İsrail'in 1 Nisan tarihinde İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğunu vurmasına tepki 13 gün sonra geldi. İran gece saatleri itibarıyla onlarca İHA ve balistik füzeyle İsrail'e misilleme düzenledi.

İRAN FÜZELERLE SADIRDI

Konsolos saldırısında 7 kişinin ölmesi üzerine iki ülke arasında tansiyon iyice artmıştı. İran'ın saldırı sonrası 'cezalandıracağız' açıklaması ise artık kaçınılmaz bir noktada olunduğunu kanıtlar nitelikteydi. ABD ve İngiltere'nin İran'ı sakin olması yönündeki telkinleri de sonuçsuz kaldı. İran dün gece saatleri itibarıyla onlarca balistik füze ve İnsansız Hava Aracını (İHA) İsrail'e hedefleyerek fırlattı. Olay sonrası İsrail'den 'hazırız' mesajı çok hızlı bir şekilde geldi.

İSRAİL HAREKETE GEÇTİ

İsrail Güvenlik Kabinesinin, İran'ın saldırısına yanıt için Savaş Kabinesine yetki verdiği bildirildi. Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, bu adımla Savaş Kabinesinin, Güvenlik Kabinesinin onayına ihtiyaç duymadan İran'ın saldırısına verilecek yanıt konusunda karar alabileceği belirtildi. Savaş Kabinesinin yetkilendirilmesiyle, İran'a verilecek yanıt konusunda karar alma sürecinin hızlı ve kolay hale geleceği ifade edildi. İsrail ayrıca Birleşmiş Milletler'i (BM) saldırı altında olduğu gerekçesiyle acil toplantıya çağırdı.

ABD VE İNGİLTERE İSRAİL'İN YANINDA

İran'ın bu hamlesi sonrası ABD ve İngiltere hiç vakit kaybetmeden İsrail'e destek açıklamaları yaptı. Ürdün, Lübnan ve Irak hava sahalarını kapatırken, Ürdün bazı İran İHA'larını düşürdüğünü ilan etmişti. Mısır ise taraflara itidal çağrısında bulunmuştu. Suudi Arabistan, bölgedeki askeri gerilimin artması ve bunun tehlikeli yansımalarından "büyük endişe duyduğunu" açıkladı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.