Dolar 32,2489
%-0.08
Euro 35,0004
%-0.24
Altın 2.478,280
%0.49
Bist-100 10.564,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Hüseyin Coşgun: ''Ekrem Bey Sarıyer’e hangi büyük projeyi yaptı da biz 'Hayır' dedik''

  • İstanbul Gündemi
  • 10.07.2021 - 21:19

CHP Grup Başkanvekili Nizamettin Günel’e cevap vermek üzere Sarıyer Meclis‘i Temmuz ayı 2’inci birleşiminde gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun, konuşmasına başlarken Sarıyer sınırları içinde de yer alan Hacıosman Metro Hattı üzerinden CHP Grubu‘na yüklendi.

‘KİM KİMİ ENGELLİYOR?’

Hacıosman Metro Hattı’nın durakları en çok Sarıyer’de bulunduğunu söyleyen Coşgun, Seyrantepe, huzur, İTÜ, Maslak, Darüşşafaka ve Hacıosman son durağı olmak üzere toplamda 6 durak bulunduğunu ve bu proje AK Parti döneminde yapım aşamasındayken, ‘CHP’nin bu proje karşılığı alınan krediye ‘hayır’ dediğini biliyor muydunuz?’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bakın siz şu anda ihtiyaç için kredi istiyorsunuz, bizde Büyükşehir Belediyesi’nde oy birliği ile geçiriyoruz. Yine Ekrem Bey’in hani geçmiş aylarda İngiltere’den bir kredi almıştı. O kredi kararında yönetim AK Parti’deyken yine ‘hayır’ dediğini biliyor muydunuz? Şimdi kim kimi engelliyor? Mesela Sancaktepe Metrosu’nu da İBB olarak biz doldurduk, yapmıyoruz değil mi. Ayrıca yine soruyorum; Ayazağa Projesini yapacak mıyız? Proje geçen dönem onaylandı. Zekeriyaköy’deki proje de onaylanmasına karşın bir kıpırtı yok, yapacak mıyız? Yine Kars Mahallesi’nde evler yıkılıyor dedik, oraya alternatif proje dendi. Tünel dendi, bekliyoruz. Zekeriyaköy’lüler bekliyor. Arkadaşlar kim kimi engelliyor?”

‘İSTANBUL’U ENGELLEYEN SİZ SİNİZ!’

Nizamettin Günel’in kendilerini İBB’yi engellemekle suçladıklarını söyleyen Coşgun, ‘‘Bizim Ekrem Bey’le ilgili onun üzerinden siyaset üretmek gibi bir derdimiz yok!” diyerek, “Hamdolsun bizim elimizde çok büyük liderlerimiz marka değerlerimiz var. Benim genel başkanım varken AK Parti’den birilerinin Cumhurbaşkanı adayı olsun diye konuşulmuyor. Bizde lider sıkıntısı yok çok şükür. Onu siz düşünün! Bana yalnızca şunun cevabını verin; Ekrem Bey Büyükşehir komisyonlarına hangi projeyi getirdi de AK Parti Meclis Üyeleri reddetti. Benim dedim Sarıyer, Ekrem Bey Sarıyer’e hangi büyük projeyi yaptı da biz ‘hayır‘ dedik. Az önce engellemekle suçladınız bizi. İstanbul’u engelleyen siz siniz, sizin iradeniz, algıyla ajans marifetleriyle İstanbul’u yönetmeye çalışan, İstanbul’un hakkıyla oynayan sizsiniz” diye konuştu.

‘BU KARARDAN SONRA CHP’Lİ HİÇKİMSE BİZİMLE GÖRÜŞMEDİ BİR FİKİR BİRLİĞİNE VARILMADI’

Konuşmasının sonunda imar ve iskan planlarına da değinen AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun, Meclis kürsüsünde elinde ki 12 Mart 2020 Karar no: 360 numaralı İBB’nin meclis kararını okuyarak şu konulara değindi: “12 Mart 2020 Karar No: 360; İBB’nin oy birliğiyle aldığı meclis kararı: ‘Oluşturulacak çalışma kurulu ile yeni alternatif çözümlerin üretildikten sonra ilçesine iadesine uygun bulunmuştur. Düzeltmesiyle oylanmasını oylarınıza arz ederim’ Zeynel Abidin Okur Meclis 1’inci Başkanvekili, ‘25 numaralı rapor yapılan düzeltme ile oy birliği ile arz olunmuştur’ dedi. Oya sunuldu; yapılan işaretli oylama neticesinde oy birliği ile kabul edildi” bunun üzerine hemen aradım Adnan Bey’i komisyon başkanımızı kendisi bana ne Ekrem Bey’in ne de imar ve iskan komisyonundan kişilerin bu olaydan sonra kendileriyle görüşmediğini söyledi. Yani bir fikir birliğine varılmamış. İşte Cumhuriyet Halk Partisi bu!”

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.