Dolar 32,2757
%0.04
Euro 34,9544
%-0.08
Altın 2.446,300
%0
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

FİLİZ ÖZTÜRK ÇELİK, BÖLGESEL İSTİHDAM OFİSİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 09.01.2021 - 12:33

Ocak ayı ikinci oturumunu tamamlayan Ümraniye Belediye Meclisi’nde CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik, iki önemli konu hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. Konuşmasının başında, Meclis Başkanı Mucip Kopuz’a seslenen Öztürk, gündem dışı konuların gündem maddelerinin sonrasına alınmasını talep eden İYİ Parti Grup Başkan Vekili Yakup Fındık’ın salonda olmadığını belirtip “Meclisin durumu ortada, teklif edenlerin yokluğu da ortada. Bu konunun şahsınız nezdinde tekrar görüşülmesini talep ediyorum. Bizler buraya çalışmak için geldik. Bu yapılan yanlıştır” dedi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun projelerinden biri olan Bölgesel İstihdam Ofisi’nin 8’inci şubesinin Ümraniye’de açıldığını belirten Çelik, 40 adet Mobil Halk Ekmek Büfesi’nin de hayata geçtiğini söyledi. Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“HEDEF 200 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPMAK”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu‘nun seçim vaatleri arasında yer alan Bölgesel İstihdam Ofisleri ile ilgili bir bilgilendirme notu paylaşmak isterim. Bu istihdam ofislerinden bir tanesi de ilçe sınırlarımız içinde Atakent‘te açıldı. Bu ofisler, İŞKUR‘dan işe alım danışmanlığı yetkisi alarak çalışmalarını yapıyorlar. Şu an İstanbul‘da 8 adet istihdam ofisi bulunmakta. 4 ofis daha bu yıl içerisinde tamamlanarak hayata geçecek. Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Hepimizin sahip çıkması gereken bir konu. O yüzden burada paylaşmak istedim. Hem iş arayanların hem de işverenlerin buluşturulduğu bir nokta. Günümüz Türkiye‘sinin en büyük problemlerinden biri olan genç işsizliğe çare olması planlanıyor. Partiler üstü bir durum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayelerinde olsa da hepimizin sahip çıkması gereken bir konu. Hedef 200 bin kişinin işe alınması. Bugüne kadar 66 bin civarında başvuru var ve 13 bin kişi işe alınmış. Neredeyse Ümraniye‘den başvuranların %40’ı işe alınmış durumda. Mülakatlar toplu olarak yapılıyor. Yani partizanlık, adam kayırma söz konusu değil. Pandemi sebebiyle günlük 200 civarı olan başvuru sayısı 40-50’lere düştü. O yüzden sahip çıkılması gereken bir durum. Ayrıca halkımızın ucuz ve kaliteli ekmeğe erişimini kolaylaştırmak amacıyla 40 adet Halk Ekmek mobil büfeleri faaliyete geçiyor. Hayırlı olsun”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.