Dolar 32,1987
%0.11
Euro 35,0806
%-0.03
Altın 2.468,770
%0.04
Bist-100 10.161,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SACİT TERZİ: ‘HAYAL DÜNYASINDAN UYANIN’

  • İstanbul Gündemi
  • 09.01.2021 - 12:30

Ümraniye meclisinin Ocak ayı ikinci oturumunda, yapılan gündem dışı konuşmalar konusunda hassasiyetini dile getiren CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Sacit Terzi yine gündem dışı konuşacağı için meclisten özür diledi. Terzi konuşmasında Ak Parti‘li Nurten Erkmen önerin ilk oturumda kullandığı ifadelere cevap verdi. Sacit Terzi aynı zamanda, geçtiğimiz yıllarda AK Parti iktidarının uyguladığı politikaları eleştirdiği konuşmasında “Sizleri yaşadığınız hayal dünyasından uyandırmak isterim” dedi. Terzi şu ifadeleri kullandı: 

“HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLERİM”

“Ümraniye‘nin dışındaki konular burada temcit pilavı gibi konuşuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eleştirildi. Yavuz Bey‘e katılıyorum. Biz Ümraniye‘nin seçilmiş meclis üyeleriyiz. Tabii ki siyaset yapacağız ama siyasete daha az zaman ayırarak burada Ümraniye‘nin konularını daha fazla tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Ümraniye halkı bize bunun için oy verdi. Ümraniye dışından bir konu hakkında konuşacağım için halkımızdan özür dilerim”

“NASIL BAĞ KURDU ANLAM VEREMEDİM!”

“Pazartesi günü Meclisi ilk oturumunda Sayın Nurten Erkmen Öner ne kadar çok kitap okuduğunu anlattı ve Cumhuriyet Halk Partisi‘ni taciz olaylarına bağlayarak konuşmasını tamamladı. Kitap okuma alışkanlığı kişilerde farklı alışkanlıklar oluşturur. Hayatı sevdirir, hayata bakış açınız değişir, hayata tek yönde bakmamızı sağlar. Sayın Nurten Erkmen Öner’in kitap okuma alışkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi ile tacizi nasıl yan yana getirdiğini anlamakta zorluk çektim. Ya çok daha fazla kitap okumaya ihtiyacımız var ya da kitap okumak yetmiyor. Kendisi aynı konuyu geçen ay bir gazetenin yazarından alıntılar yaparak burada konuşmuş ve arkadaşlarımız gerekli cevabı kendisine vermiştir. Daha sonra yaptığım araştırmada her partide olduğu gibi AK Parti‘de de bu tür olayların yaşandığını fark ettim. Yargıya intikal etmiş olanları bile okurken tahammül edemedim. Ben isterdim ki bu tür çirkin olayların mecliste konuşulması yerine, Türkiye‘nin kanayan yarası olan kadın cinayetleri bu mecliste konuşulsun ve gündeme getirilsin.”

“VATANDAŞTAN ALINAN 414 ÇEŞİT VERGİ VAR”

“Yaklaşık 2 yıldır sizlerden öyle şeyler duyuyoruz ki sanırım sizin yaşadığınız ülke ile bizlerin ve vatandaşlarımızın yaşadığı ülke bambaşka ülkeler. Sizi yaşadığınız bu hayal dünyasından uyandırmak için devletimizin resmi kaynaklarından alınmış bazı bilgileri sizinle paylaşmak isterim. Vatandaştan alınan 414 çeşit vergi var. İşçiler daha maaşlarını eline almadan maaşlarından yüksek kesilen vergiler var. 5 tane müteahhit devletten iş alıyor, sıra vergiye geldiği zaman maalesef ortada yoklar. Çünkü vergi borçları siliniyor. Son 5 yıldaki 330 milyar liralık kamu ihalesi bu 5 firmaya verilmiş. Sizin iktidarınız dan önce işsizlik oranı yüzde 6,6. Peki sizin iktidarınız dan sonra ne oldu? 2019 yılı yüzde 13,7. Sizin yaşadığınız yerlerde genç üniversite mezunu işsiz hiç yok mu? Varsa hiç mi şikayetçi olmuyorlar? Bu ülkede 2002-2020 yılları arasında 50.000 vatandaşın intihar ettiğini biliyor musunuz? Son 5 yıldır büyük bir ekonomik krizin içerisindeyiz. En ufak bir gelişme ve yatırım yapılmadı. Çalışan sayısı gün geçtikçe azalıyor. Ülkemizde fiyatlandırma artık dolar ve euro üzerinden yapılmaya başlandı. Emekli aylıklarına yüzde 8.6 zam yapıldı. 7 milyon 700 bin emekli, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi.”

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ BORÇ BATAĞINA SOKTUNUZ”

“Cumhuriyet kurulduktan sonra 2002 yılına kadar tüm hükümetlerin harcadığı toplam para 779 milyar dolar.  Sadece AK Parti‘nin 18 yılda harcadığı para 4 trilyon 340 milyar dolar. Geçmiş hükümetlerin yapmış olduğu havalimanları, limanlar, köprüler hepsi satıldı. Satılmaya da devam ediyor. Gelecekte ülkemizin 25 yılını borç batağına soktunuz. Pandemi sürecinde Avrupa ülkelerinin vatandaşına verdiği ekonomik desteği veremediniz İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin yardım hesaplarına el koydunuz. Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise yok edilmiş yoksulluk istiyoruz.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.