Dolar 32,2499
%-0.08
Euro 35,0546
%-0.09
Altın 2.466,550
%0.01
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP Ümraniye Kadın Kolları’ndan ‘İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı

  • İstanbul Gündemi
  • 20.06.2021 - 13:48

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı‘nın önünde yapılan protestoya CHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer de katılarak kadınların yanında olduğunu belirtti.

CHP Ümraniye İlçe Kadın Kolları Yerel Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gülizar Gökçek‘in tarafından okunan açıklamada, 30 Nisan tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesi‘nin 1 Temmuz‘da feshedileceğine dikkat çekildi. Açıklamada, 'Fesih kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi‘nden değil, önümüzden çekilin' denildi.

GÖKÇEK: BU KARAR, AÇIKÇA YARGIYA TALİMAT NİTELİĞİNDEDİR

'Anayasaya aykırı fesih kararını derhal iptal edin' çağrısı yapan Gökçek, ‘‘Biz kadınlar, kazanılmış haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Tek adam rejiminin 20 Mart 2021 tarihinde, gece yarısı açıkladığı İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. Bizler, bu hukuksuz kararının iptali için Danıştay’a başvuruda bulunduk. Yürütmenin durdurulması kararını beklerken, 30 Nisan 2021’de Resmi Gazete’de, ikinci bir Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Kararda, İstanbul Sözleşmesi’nin fesih tarihinin 1 Temmuz olduğu belirtildi. Bu karar, açıkça yargıya talimat niteliğindedir. Nitekim Danıştay, 1 Haziran 2021 tarihinde açtığımız davaya yönelik, 'idarenin savunması alındıktan sonra inceleme gerektiğine' hükmetti. Kadınlar için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi konusunda Danıştay’ın savunma almak için bile iki ay beklediği böylece ortaya çıkmış oldu.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’’

 ‘‘Yıllardır verdiğimiz mücadeleyi bir gecede silemeyeceksiniz. Vazgeçmeyeceğiz.’’ diyen Gökçek şöyle devam etti:

‘‘İmza tarihinde İstanbul Sözleşmesi’ni yere göğe sığdıramayan dönemin Başbakanı, bugün sözleşmeyle ilgili karalama kampanyaları yürütüyor. Oysaki erkek şiddetini ve çocuk istismarını önlemek, herkesi şiddete karşı korumak, şiddet faillerini yargılamak, devletin anayasal yükümlülüğüdür. Bu yükümlülükten kaçamazsınız! İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir şekilde fesih edilecek olursa, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize verdiği bir söz var: İktidara geldiğimizde, ilk bir hafta içinde Sözleşmeyi tekrar yürürlüğe koyacak adımları atacağız. Kimse biz kadınların örgütlü gücünü hafife almasın. Mücadelemiz 1 Temmuz’a kadarki sıkışık zaman dilimi ile sınırlı değil. 1 Temmuz’dan sonra da mücadelemiz devam edecek. Sözümüz açık, kararımız net: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.