Dolar 32,2610
%-0.04
Euro 35,0627
%-0.06
Altın 2.467,020
%0.03
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Karababa: İstanbul Sözleşmesi'nden değil, önümüzden çekilin

  • İstanbul Gündemi
  • 20.06.2021 - 12:39

CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa‘nın okuduğu açıklamada, 30 Nisan tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesi‘nin 1 Temmuz‘da feshedileceğine vurgulandı. Açıklamada, 'Fesih kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi‘nden değil, önümüzden çekilin' denildi.

Protesto sırasında CHP Kartal İlçe Kadın Kolları üyeleri 'İstanbul Sözleşmesi‘nden vazgeçmiyoruz', 'Kadın erkek kol kola şiddete son vereceğiz' yazılı dövizler açtı. 

KARABABA: VAZGEÇMEYECEĞİZ

'Anayasaya aykırı fesih kararını derhal iptal edin' çağrısı yapan Birgül Karababa, ‘‘Yıllardır verdiğimiz mücadeleyi bir gecede silemeyeceksiniz. Vazgeçmeyeceğiz. İmza tarihinde İstanbul Sözleşmesi’ni yere göğe sığdıramayan dönemin Başbakanı, bugün sözleşmeyle ilgili karalama kampanyaları yürütüyor. Oysaki erkek şiddetini ve çocuk istismarını önlemek, herkesi şiddete karşı korumak, şiddet faillerini yargılamak, devletin anayasal yükümlülüğüdür. Bu yükümlülükten kaçamazsınız! İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir şekilde fesih edilecek olursa, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize verdiği bir söz var: İktidara geldiğimizde, ilk bir hafta içinde Sözleşmeyi tekrar yürürlüğe koyacak adımları atacağız. Kimse biz kadınların örgütlü gücünü hafife almasın. Mücadelemiz 1 Temmuz’a kadarki sıkışık zaman dilimi ile sınırlı değil. 1 Temmuz’dan sonra da mücadelemiz devam edecek. Sözümüz açık, kararımız net: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.