Dolar 32,2629
%0.06
Euro 34,7180
%0.12
Altın 2.397,220
%0.16
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Borussia Dortmund’a soğuk duş! Bundesliga’da tarihi şampiyonluk

Borussia Dortmund’a soğuk duş! Bundesliga’da tarihi şampiyonluk

Bundesliga’nın son haftasına lider giren ve alacağı galibiyetle şampiyonluğunu ilan edecek olan Borussia Dortmund, Mainz 05'a 2-2 berabere kalarak şampiyon olma fırsatını geri tepti.

  • İstanbul Gündemi
  • 29.05.2023 - 14:49

Evinde Mainz ile 2-2 berabere kalan Dortmund'un puanı 71'de kalırken, bir sıra arkasındaki Bayern Münih, Köln deplasmanında 2-1 kazanarak 71 puanda olsa da averaj farkı ile ligin kazananı oldu.

İLK YARIDA 2-0 GERİYE DÜŞTÜ

Kazanması halinde yıllar sonra Bundesliga’da şampiyonluğa kavuşacak olan Dortmund penaltı kaçırdığı ilk yarıda rakibi karşısında 2-0 geriye düştü. 15. dakikada Olsen ve 24’te Karim Onisiwo’nun golleri ile 2 farklı üstünlüğe ulaşan Mainz, şampiyonluk için bekleyen Dortmundlular’a büyük bir sürpriz yaptı. Taraftarı önünde büyük bir şoka giren Borussia Dortmund soyunma odasına derin hayal kırıklığı içerisinde girdi.

BAYERN İLK YARIYI ÖNDE BİTİRDİ

Aynı saatte başlayan maçta Dortmund’un takipçisi Bayern Münih, Köln deplasmanında ilk 45 dakikayı 1-0’lık üstünlükle tamamladı. İkinci yarıya daha iştahlı çıkan Dortmund maçı çevirip şampiyonluğu Bayern Münih’e bırakmamak için Mainz kalesini ablukaya aldı.

BEKLENEN GOL 69’DA GELDİ

Ev sahibinin geri dönüş için beklediği gol 69’da Raphael Guerreiro’dan geldi. Farkı 1’e indiren Dortmund’un umutları bu golle tekrar yeşerdi.

MUTLU HABER KÖLN’DEN GELDİ

Ancak Bayern maçının sonucu da şampiyonluk için büyük öneme sahipti. Heyecanlı bekleyiş sürerken Bayern maçının 81. dakikasında gol haberi geldi. Köln’ün penaltıdan Bayern’e attığı golün haberi Dortmund tribünlerinde müthiş bir sevinçle karşılandı. Bu skor Dortmund maçı kaybetse bile şampiyonluk için yeterli olacaktı. Bayern Münih’in 1 puanda kalması işi bitirecekti.

2-2’Yİ YAKALADI AMA BAYERN KAZANDI

Ancak Dortmund kendi kaderini kendi çizemedi. Bayern Münih 89’da Musiala’nın golüyle Köln karşısında bir kez daha öne geçti. Dortmund uzatmaların son dakikasında 2-2’yi yakaladı ama bu skor yetmedi. Oyuncular büyük bir trajedi yaşayarak sahanın ortasında çöküp kaldı. Kendi maçını 2-1 kazanarak sıralamada 1 puan öne geçen Bayern Münih şampiyonluğunu ilan etti. Dortmund kendi seyircisi önünde şampiyonluk için yetecek son golü bulamadı ve altın tepside şampiyonluğu Bayern Münih’e sunup uzun yıllar unutulmaz bir son yaşadı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.