Dolar 32,1979
%-0.01
Euro 35,0439
%0.11
Altın 2.528,710
%1.12
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Spor Toto 1. Lig’de Süper Lig heyecanı!

Spor Toto 1. Lig’de Süper Lig heyecanı!

Samsunspor ve Çaykur Rizespor’un ardından Süper Lig’e yükselecek olan son takımın belli olacağı Play-Off müsabakalarının ilk ayağı tamamlandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 29.05.2023 - 14:45

Play-Off’ların ilk karşılaşması Bodrumspor ile Göztepe arasında oynandı. Spor Toto 1. Lig Play-off 1. tur maçında Sakaryaspor’a konuk olan Eyüpspor, normal süresi golsüz sona eren maçta uzatma bölümünün son dakikasında Alpaslan Öztürk’ün harika golüyle 1-0 mağlup etti.

İSMAİL'DEN KENDİ KALESİNE

Bodrum İlçe Stadı'ndaki karşılaşmada Yeşil-Beyazlılar taraftarının desteğini arkasına alarak ilk 45'i fırtına gibi geçirdi. 16'da Kenan Özer'in asistinde Cenk Şen fileleri sarstı ve Bodrumspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk devrenin uzatma anlarında ise Göztepe'nin tecrübeli futbolcusu İsmail Köybaşı'nın kendi ağlarına yolladığı topla Muğla temsilcisi soyunma odasına 2-0 önde gitti.

ATINÇIN GOLÜ YETMEDİ

İkinci devrede karşılıklı ataklar vardı. 87'de Atınç Nukan arka direkte topu filelerle buluşturdu, başta ofsayt kararı çıksa da VAR kontrolü sonrası gol geçerli sayıldı: 2-1. Atınç'ın golü Göz Göz'ü umutlandırdı, 10 dakika da maça uzatma verildi. Ancak maçın skorunu Bodrumlu Umar Aminu belirledi: 3-1. Bu sonuçla Bodrumspor bir üst tura yükselen ekip oldu, Göztepe ise Süper Lig hayallerine veda etti.

NORMAL SÜREDE GOL YOK

Sakaryaspor uzun yıllardır süre gelen Süper Lig özlemini dindirmeyi hedeflerken Eyüp de sezon başından bu yana uzun haftalar zirvede oturması nedeniyle ligi hak ettiğini ve Arda Turan yönetiminde zafere ulaşmayı amaçlıyordu. Ligin normal bölümünü 62'er puanla tamamlayan Sakarya ve Eyüp'ün kapışmasının normal süresinden gol sesi çıkmadı.

CEZA SAHASI DIŞINDAN FÜZE!

15'er dakikadan oynanan iki uzatma devresi nefes kesti. 120+2'de eşitliği Alpaslan Öztürk ceza sahası dışından attığı şık golle bozdu. Tecrübeli savunmacı bu golüyle Sakarya'nın planlarını suya düşürdü, Eyüpspor'u da Play-Off'larda yarı finale taşıdı ve Bodrumspor'un rakibi yaptı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.