Dolar 32,2743
%0
Euro 35,0883
%0.01
Altın 2.475,810
%0.39
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ARNAVUTKÖY'DE PARTİ YÖNETİCİLERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 03.04.2021 - 14:31

Programa; Cumhuriyet Halk Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, CHP İstanbul Milletveki Turan Erdoğru, İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk, Saadet Partisi temsilcisi Mehmet Hatip Dündar, BTP Arnavutköy İlçe Başkanı Hülya Özcan, Arnavutköy Deva Partisi İlçe Başkanı Fatih Karabalık, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Sinan Çayır, HÜDAPAR Arnavutköy İlçe Başkanı Mehmet Tetik, Yeniden Refah Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Abdurrezzak İlbeyi, Gelecek Partisi Arnavutköy İlçe temsilcisi ve basın mesupları katıldı.

ÖZLEM KUTBAY: ‘ARNAVUTKÖY’ÜN SORUNLARINI BİRLİKTE TARTIŞALIM’

Ev sahibi olarak konuşmasına başlayan CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, ‘Bugün mevkidaşlarımızla Arnavutköy’ümüze hizmet noktasında buluştuk.’ diyerek davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. ‘Arnavutköy ilçemiz için neler yapılabilir? İşte bu noktada ortak bir akıl üretebilir miyiz?’ sorularına cevabın hep beraber verilebileceğini anlatan Kutbay, şöyle devam etti: “İstedik ki tüm ilçe başkanlarımız da önce hasbihal edelim. Tanışıklık sağlayalım, yabancılık çekmeyelim en azından bilemediğimiz olabiliyor birbirimizi tanıyalım ve Arnavutköy ilçemiz için neler yapılabilir? İşte bu noktada ortak bir akıl üretebilir miyiz? İlçemizi daha iyiye taşıyabilmek için buranın sorunlarını birlikte tartışalım, görüşelim dedik. Çözüm noktasında da herkesin fikri çok kıymetli. Sizleri dinlemek sizlerle tanışıklık sağlamak arzusunda olarak, sözü müsaadenizle pozitif ayrımcılıkla yapacağım” diyerek konuşması için sözü BTP İlçe Başkanına verdi:

HÜLYA ÖZCAN: ‘İLÇEMİZ HER YÖNÜYLE İSTANBUL’A ÖRNEK OLMALI’

“Arnavutköy İstanbul‘un en değerli ilçelerinden bir tanesi ve yükselen bir değer” olduğunu söyleyen BTP İlçe Başkanı Hülya Özcan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Davetiniz için teşekkür ediyorum. Bugün burada Arnavutköy’ü konuşacağız. Evet, biliyorsunuz ki Arnavutköy İstanbul‘un en değerli ilçelerinden bir tanesi, yükselen bir değer. O anlamda daha her şey yeniyken, bu bölgeye dair bir planlama yapılırsa daha güzel olacağını düşünüyoruz. Bu konuda kısa bir anekdotla anlatmak isterim. Berlin‘e gitmiştim, biliyorsunuz ki Doğu ve Batı Berlin olmak üzere ikiye ayrılmıştı bir zamanlar. Ben de bunun üzerine merak ettim ve şu soruyu sordum; ‘Bu şehir iki ayrı kutuptu bir zamanlar, nasıl oldu da birbirlerine bu kadar çabuk adapte olabildiler?’ cevapları şu oldu; ‘Biz yüzyıl sonrasını hesaplayarak bunları bir şekilde birleştireceğiz dedik’ dediler. Buna göre belediyecilik planlamaları yapılmış, ben de bunu örnek alıyorum çünkü yeni gelişen belediyecilikle birlikte şahsen benim gönlümde de o var. Bu anlamda ilçemiz böyle bir belediyeciliği örnek almalı. Çünkü daha yeni yeni bir şeyler yapılıyor; altyapısından, üst yapısına trafiğine, kültürel sorunlarına her şeyiyle ilçemiz örnek olmalı İstanbul için.” şeklinde konuştu.

TUNCAY AKTÜRK: ‘EN BÜYÜK SORUNUMUZ KONUŞMAMA SORUNU’

BTP İlçe Başkanı Hülya Özcan’dan sonra konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk, ‘Arnavutköy’deki en büyük sorunun başında ‘konuşmama’ sorunu yattığını belirterek sözlerine şöyle açıklık getirdi: “Arnavutköy‘ün en büyük sorunlarından bir tanesi, bana kalırsa konuşamama sorunudur. Buna bağlı olarak da diğer sorunlar geliyor; altyapı sorunları, ulaşım sorunları, eğitim sorunları vesaire olarak bunu sıralayabiliriz. İşte konuşamama sorununu halledersek, diğer sorunlar da halledilebilir. Biz eskiden televizyonları izlediğimizde eski Başbakanlar, Cumhurbaşkanları bir masanın etrafına sıralanıp özgürce konuşabilirlerdi. Bununla da şunu düşünebiliriz, insanların fikirlerine saygının olduğu, bu saygı ile bir masanın etrafında, hep beraber farklı görüşe ait siyasi partiler oturup konuşabiliyorlardı. Biz ilk adımı attık, İnşallah bundan sonra o günleri aramayız.”

FATİH KARABALIK: ‘KİM EKONOMİK GÜÇ KAZANMIŞSA İLÇEMİZİ TERK EDİYOR’

Arnavutköy Deva Partisi İlçe Başkanı Fatih karabalık, ise konuşmasında şu konulara dikkat çekti: “Arnavutköy‘de neyi elinizi atsanız elinizde kalacak düzeyde. Eğitimden sağlığa, imardan siyasete yani hepimiz bir konuda sorunlu haldeyiz. Sorunların başında da şöyle bir anlayışla karşılaşıyoruz. Kim ekonomik güç kazanmışsa, Arnavutköy’ü terk ediyor. Keza eğitim sorunu, sonuncu sıralardayız. Sağlıkçı bulamama sıkıntısı yaşıyoruz hastanelerimizde, bütün bular bir yana hiç taziye evimizin olmadığını fark etmişsinizdir. Bütün parklarımız; Erzurum’lulara, Sinop’lulara, Giresun’lulara verilmiş ve bir şekilde rant oluşturulmuş. Neden? Çünkü biz bir taziye evi yapmaya bile üşeniyoruz. Ayrıca yine ilçemizde tıpkı tüm Türkiye‘de olduğu gibi bir liyakatsizlik, ayrışma, ayrıştırma sorunu var. Biz Arnavutköy‘de doğduk Arnavutköy‘de büyüdük, bizim yalnızca Arnavutköy’de değil, Türkiye genelinde istediğimiz huzur ve güvendir.” diye konuştu.

SİNAN ÇAYIR: ‘DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DİYECEĞİZ’

Arnavutköy Deva Partisi İlçe Başkanı Fatih Karabalık’tan sonra söz alan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Sinan Çayır ise; ‘Bizler Cumhur İttifakı‘nın bir ortağıyız aynı zamanda ama biz bu manada her daim Muhsin başkanımızın dediği gibi doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz’ diyerek Arnavutköy’ün hangi alanlarda sıkıntılar yaşadığını anlattı: “Bizim öncelikle Arnavutköy‘deki en büyük problemimizden ilki mahallelerimizde okul eksikliğimizdir. İkincisi ise ulaşım. Arnavutköy‘de belli bir saatten sonra herhangi bir farklı yere gideceğiniz zaman 20.30-21.00‘den sonra araç bulamıyorsunuz. Bunun dışında otopark sorunumuz var. Ana yollar doğru, güzel ama mahalle aralarındaki yollarda ciddi sıkıntılar var. Bu aşamada belediye başkanımızın, muhtarlarla istişarede bulunarak konuya ilgi göstermesi lazım. Biz Arnavutköy‘de Maalesef çok eksiklikler görüyoruz. Bizler Cumhur İttifakı‘nın da bir ortağıyız aynı zamanda ama biz bu manada her daim Muhsin başkanımızın dediği gibi doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz.” diyerek konuşmasını yapması için sözü Abdurrezzak İlbeyi’ne verdi.

ABDURREZZAK İLBEYİ: ‘BU ÜLKEDE ADALETİN TESİS EDİLMESİ LAZIM’

Yeniden Refah Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Abdurrezzak İlbeyi ise bu aşamada en önemli konunun ülkede adalet anlayışının olmadığı şeklinde konuştu. ‘Bu zorunlu ihtiyacın mutlaka tesis edilmesi gerek’ diyen İlbeyi, şöyle devam etti: “Bunun sağcısı, solcusu olmaz. Adaletin tesis edilmesi lazım. Hakkın, hukukun tesis edilmesi lazım. Bizim bu minvalde hepimizin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Diğer yandan buraya havalimanı yapıldı. İşte Kanal İstanbul yapılıyor. Elbette ki bunlara karşı değiliz. İnsanoğlu yaratılmışların en üstünüdür. Bütün canlılar insana hizmet etmek için vardır ancak burada 1 liralık bir işlem 3 liraya, 5 liraya yandaşa yapılıyorsa, bunu asla kabul edemeyiz. Bunu CHP yapsa, mevcut iktidar da yapsa hiç kimsenin kabul etmemesi lazım. Bir defa bunları ayırt etmeliyiz. Biz yüzyıllık bir cumhuriyetin, evvel yazımız 2000 yıllık bir devlet ondan öncesi ise 600 yıllık bir Osmanlı Devleti, işte adaletle yönetilmiş 600 yılın ardından şimdi ise 1 adım ileri, 3 adım geri yapıyoruz. Allah rızası için 83 milyonun hakkını, hukukunu yerden kaldırmak için mücadele etmek lazım. Samimi olmak lazım. Yani ne olursa olsun kendi gününü kurtarmak derdinde değil gelecek için çalışmamız lazım” dedi.

MEHMET TETİK: ‘HAKSIZLIKLARIN VE HUKUKSUZLUKLARIN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

‘Biz HÜDAPAR olarak Parti programında da belirttiğimiz gibi bizim amacımız, ülkemize ve milletimize hizmet etmek’ diyen HÜDAPAR Arnavutköy İlçe Başkanı Mehmet Tetik ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bu aşamada hiçbir partimize ayrım gözetmeksizin hizmet noktasında doğru kimden gelirse gelsin onu destekleriz. Yanlış da kimden gelirse gelsin karşısında dururuz. Hepimiz diğer arkadaşlarımızın da saydığı gibi Arnavutköy’ümüzde birçok eksikliklerinin olduğunu görüyoruz. Ulaşımda, sağlıkta, ekonomide ve imar durumunda birçok eksiklikler ve haksızlıklar var. Bu haksızlıkların ve hukuksuzlukların giderilmesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Tüm mecralarda da bu sorunları dile getireceğiz ve hep beraber Arnavutköy için çalışacağız.” diyerek cümlelerini tamamladı.

Programın sonlarına doğru katılan CHP İstanbul Milletvekili Turan Erdoğru ise özlenen bir tablonun yaşandığını bu noktada yalnızca Arnavutköy‘ün değil tüm Türkiye‘nin sorunlarını bu anlayışla bir araya gelerek çözmenin önemine dikkat çekti.  Ardından toplu fotoğraf çekimiyle birlikte program sona erdi.

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.