Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Gözyaşım Filistin' tiyatro oyunu Ümraniye ve Darıca’yı salladı!

'Gözyaşım Filistin' tiyatro oyunu Ümraniye ve Darıca’yı salladı!

Karanfil Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Gözyaşım Filistin' adlı tiyatro oyunu, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından bölgede yaşanan zulümlere ışık tutmak amacıyla 3 yıllık bir aranın ardından Ümraniye ve Darıca’da tiyatroseverlerle buluştu.

  • İstanbul Gündemi
  • 20.11.2023 - 11:47
  • Güncelleme: 20.11.2023 - 13:17

2014 yılında İstanbul'un birçok kültür merkezinde sahnelenen ve yaklaşık 3 yıldan bu yana ara verilen 'Gözyaşım Filistin' adlı tiyatro oyunu, 2023-2024 yılı Kültür-Sanat sezonunda Kasım ayı itibariyle sahnelere geri döndü.

BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

İlk oyun 18 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Ümraniye Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde, ikinci oyun ise 19 Kasım Pazar günü saat 19.23’te Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda sahnelendi. Bölgede yaşanan zulümlere atıfta bulunan tiyatro oyununa ilgi olduka yoğundu. İzleyicilerin zaman zaman duygusal anlar yaşadığı tiyatronun ardından oyuncular büyük alkış aldı.

TİYATRO OYUNUNDAN BİLGİLER...

Zulmün durmaksızın devam ettiği Filistin’de feryatlar arşa yükselmiş, bebekler kanlı avuçlarla göğe kaldırılmış ve küçük bir çocuğun elinde sımsıkı tuttuğu oyuncak ayısı bir namluya baka kalmıştı. Al farra ailesi evlerine düşen katil bombayla dağılmıştı. Özgürlüğün simgesi Rabia hariç herkes yaşıyordu. Zeyd haykırdı boşluğa... Parçalanmış bacağıyla ha gayret kalktı yerden ve öylece bir baktı memleketine, toprağına. Dümdüz vatanına... "Anne..." dedi. Çok sinirliydi, çok kızgındı ama bunlardan öte onlara acıyordu. bu dünyanın gerçek olmadığını bilmedikleri için. Bir kez daha baktı merhametli mücahid. Çünkü biliyordu ki cehennemim en alt tabakasında kendi kendilerinin odunları olacaklardı.

Oyuncular: Elif Baysal, Göksenin Aktaş, Suat Ergin, Şükriye Uz, Abidin Gündüz, Serdar Türk, Mehmet Yaşar

Yazan: Murat Nazım Vardarlı

Yöneten: Cumhur Sarı

Genel Sanat Yönetmeni: Ramazan Korkmaz

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.