Dolar 32,2535
%0.14
Euro 34,8117
%-0.14
Altın 2.422,790
%-0.89
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘YELİZ’Lİ TWEET MECLİSTE KAVGA ÇIKARDI

  • İstanbul Gündemi
  • 02.03.2021 - 14:14

CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç’ın atmış olduğu bir tweet, mecliste krize neden oldu. Kılıç’ın, “Yeliz” lakabıyla bilinen AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer’in yan yana olduğu bir fotoğrafı “Bakın kimler kimlerle birlikte” mesajıyla yaptığı paylaşım, Yavuz Selim Tuncer’in sert tepkisine neden oldu. Tuncer, “Erkek gibi çıkıp asıl niyetini açıklayacak” dediği Ali Kılıç ise “Ben erkek gibi konuşuyorum. Bu mesajın nesine alındın” diyerek cevap verdi. Meclis Başkanı Mucip Kopuz araya girip sakinleştirmek istese de ikili atışmaya devam etti.

AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, önce partisi adına gündem dışı konuşmak adına söz aldı. Sık sık CHP ve İBB yönetimini eleştiren Tuncer şunları söyledi:

“BİZ BÜYÜK DÜŞÜNEN BİR PARTİYİZ”

“Yeni İl Başkanımız Osman Nuri Kabatepe’ye görevinde başarılar diliyorum. Komşu ilçemiz Maltepe’de hijyenden ve temizlikten uzak bir atmosfer oluştu. İl Başkanımızın bu konu ile ilgili bir mesajı var; “Eğer CHP isterse Üsküdar, Pendik ve Ümraniye Belediyemizi, Maltepe Belediyesi’ni kardeş belediye yaparak oradaki çöpleri toplarız” diye bir teklifte bulunmuştur. Biz siyasi parti ayrımı yapmadan halka hizmeti hakka hizmet olarak yapmaktayız. 

Filiz Hanımın toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna gelirsek; bu konuyu konuşacak en son parti CHP’dir. Eğer CHP’de kadın cinsinden neden az hizmet edildiğini öğrenmek istiyorsanız, geçmiş haberlere de bakabilirsiniz. Ekrem Bey’in kadın ve cinsiyet eşitliğinden bahsetti. Sizin adalet anlayışınızı, Büyükçekmece’de yaptığınız grup toplantısından biz çok iyi biliriz. 

Ekrem Bey’in İsmet Başkan’a kreş sözü vardı. İBB paftaları önüne açar, hangi ilçede mülkü var tespit eder, oraya kreş mi yapacak, kültür merkezi mi yapacak… Ne yapacaksa yapar. Biz de yardımcı oluruz o ayrı konu ama bunu bir siyasi unsur olarak kullanmasın bize.

Biz büyük düşünen bir partiyiz ve belediyeyiz. Bizim 40 metrekarelik kreşlerle uğraşacak halimiz yok.”

“ERKEK GİBİ, KIVIRMADAN!”

Yavuz Selim Tuncer, daha sonra CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç’ın atmış olduğu bir tweet’in ekran görüntüsünün olduğu bir dökümanı meclis üyeleri ile paylaşarak, twitte yazan “Bakın bakın kimler kimlerle birlikte” mesajının açıklamasını istedi.  Mesajda “Yeliz” lakaplı AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile yan yana bir fotoğrafı bulunan ve oldukça sinirlenen Yavuz Selim Tuncer, “Kıvırmadan, erkek gibi çıkacak, neyi kast ettiğini yüce heyetin önünde açıklayacak. Utanmadan bir de Yeliz diyor!” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç ise cevaben; “Erkek gibi konuşuyorum. Sosyal medyada gördüm ve paylaştım. Niye alındınız ki? Yavuz Selim Tuncer ve Yeliz deseydim kim anlardı ki! Ama siz anladınız. Attığım twitin arkasındayım ve erkek gibi de konuşuyorum.” İkilinin atışması sırasında araya giren Meclis Başkanı Mucip Kopuz, “İkinize de yakışmıyor” diyerek uyardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.