Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’deki emlak fiyatları yabancıların da cebini yakıyor

Türkiye’deki emlak fiyatları yabancıların da cebini yakıyor

Emlak fiyatları her geçen gün artınca, satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü, bazı yerlerde durma noktasına geldi. İşte konut piyasasındaki son durum…

  • İstanbul Gündemi
  • 22.07.2023 - 08:55

Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini açıklayarak önümüzdeki günlerde neler beklendiği anlattı. Kredi kullanımlarının kısıtlanması ve kredi faizlerindeki artış da satışları olumsuz etkiledi.

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 44 AZALDI

Konut fiyatları artınca emlak piyasasındaki satışlar düştü hatta bazı inşaatlar iş yavaşlatıp çalışmaları durdurdu. Konut fiyatlarında tüm Türkiye’de fiyatlar rekor seviyelere ulaştı. Durum böyle olunca da konut satışlarındaki düşüş hız kazandı. Türkiye genelinde haziran ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 44 azaldı. Ev fiyatları artık yabancı yatırımcıya da pahalı gelmeye başladı. Öyle ki bazı bölgelerde yabancıya konut satışı da durma noktasına geldi. Vatandaşlıkta da sınırın 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselmesinin de alımları etkilediği belirtildi.

“KONUT FİYATLARINDA YÜZDE 30 SEVİYELERİNDE ARTIŞ BEKLİYORUZ”

İnşaat firması sahibi Mehmet Öztürk, piyasanın içinde bulunduğu durumla ilgili “Mazota ne kadar zam geliyorsa elektriğe ne kadar zam geliyorsa konuta da o derece zamlar bekleniyor. Marmara Bölgesinde İstanbul’da Arap ülkesi vatandaşları ama Antalya gibi illerimizin başta olduğu Akdeniz ve Ege Bölgesinde Rus vatandaşlar konut alımında birinci sırada. Yıl sonuna kadar yüzde 30 seviyelerinde konut fiyatlarının artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.