Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TEVFİK GÖKSU, İBB YÖNETİMİNE VERDİ VERİŞTİRDİ!

  • İstanbul Gündemi
  • 13.10.2020 - 15:48

CHP’nin AK Parti döneminde yapılan projeleri kendileri yapmış gibi gösterdiğini savunarak eleştiren Göksu, yapılanın Türkçe karşılığının ‘siyasi intihalcilik‘ olduğunu söyledi.

 

İBB Meclisi Ekim ayı toplantılarının ilkinde siyasi partilerin grup başkanvekilleri birer konuşma yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, CHP‘li yönetimin AK Parti döneminde yapılan çalışmaları sahiplendiğini söyleyerek ele aldığı konular, mecliste karşılıklı polemiklerin yaşanmasına sebep oldu.

 

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ‘Nİ NARSİST VE MİTOMANİ HASTASI OLARAK DEĞERLENDİRDİ

 

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada, kiminin siyasi anlayış, kiminin ise vicdan muhasebesi çerçevesinde değerlendirmeler yaptığını belirterek, bugüne kadar yaptıkları tüm değerlendirmeleri halka ve hakka verdikleri sözlerle yaptıklarını söyleyerek kendisinden önce konuşan İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili seçilen İbrahim Özkan’ı, narsist ve mitomani hastalığına kapılmış ve tüm siyasi geleceğini kendisine bağlamış biri olarak değerlendirdi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin bugünkü yönetiminin artık mazeret sürecini tamamladığını geçtiğimiz ay 500 günlük icraatlarıyla anlattığını hatırlatan Göksu, kendilerine ait icraatları konuşmasının vaktinin geldiğini söyleyerek devam etti. 

 

CHP’Yİ SİYASİ İNTİHALCİLİKLE SUÇLADI

 

“İstanbul‘un dilinin bir buçuk yılda nereden nereye geldiğini gördük. Bununla birlikte bu dile sirayet eden yeni bir kavramdan bahsetmek istiyorum. Siyasi intihalcilik. Yani, başkasının çalışmalarını kendine mal etmek, kendi yapmış gibi göstermektir. Çalışanın emek ve başarısını kendine mal etmek ancak şu üç şeyle izan edilebilir.

 

1. Kendi yetersizliğini örtme

2. Kendini onaylatma

3. Kendine pay çıkarma çabası

 

Özünde ise egonun altında gizlenmiş, itiraf edilememiş bir özgüvensizlik. İBB’nin tüm reklam ve tanıtım mecralarına baktığımızda gurur faaliyetleri olarak gösterdikleri icraatlarin bizim yaptığımız projelerin açılışı olduğunu görüyoruz. Bu sahiplenme kurumsal devamlılık çerçevesinde olduğu müddetçe elbette bir sorun değildir. Çünkü bu projeler milletimizin projeleridir. Ama normal olmayan bunu sahiplenirken ortaya konan manipülatif ve intihalci dildir.”

 

16 MİLYON İSTANBULLUNUN AKLI İLE ALAY EDİLİYOR

 

“Yıllar önce yapılmış olan projeler, sanki yeni yapılmış ve seçim vaatleri yerine getirilmiş gibi gösterilmektedir. Adeta 16 milyon İstanbullunun aklıyla dalga geçilmektedir. En kibar ifadesiyle bile söylersek, bu patolojik bir durumdur. Bu siyasal intihalcilik diline birkaç örnek vermek istiyorum. Sayın Başkan ve İBB yeni yönetimi tanıtımlarda diyor ki; ‘Yeni yaşam vadileri yapacağız dedik, yaptık. Kemerburgaz ve Sarıyer Atatürk Kent Ormanı‘nı açtık.‘ Bu cümle ne diyor arkadaşlar? Sayın Başkan‘ın yeni yaşam vadileri ile ilgili bir seçim vaadi varmış, onu yerine getirmiş. Peki soruyorum, bu vadileri hakikaten başkan ve ekibi mi inşa etti? Yoksa sadece tabelasını mı astı?”

 

25 YIL ÖNCE YAPILMI BİNA, YENİ YAPILMIŞ GİBİ LANSE EDİLİYOR

 

“Mesela İBB tanıtımlarında deniliyor ki; ‘Kurbağalıdere‘nin ıslahını hızlı bir çalışmayla çözdük. Üsküdar‘daki kronik sorunu, yağmur suyu projesi ile çözdük‘ diyor ve ekliyor; ‘Bu sorunlar kader değil, ihmaldir‘

 

‘Yapımını tamamladığımız Merter Otoparkı‘nı hizmete açtık. Yıllardır sıkıntı yaşanan bölgeyi rahatlatıyoruz‘ diyor. Yahu edeb diyorum. Bu bina 25 senedir İstanbul‘a ve İstanbullulara hizmet veriyor. 25 yıl önce yapılmış binayı yaptığını iddia ediyorsun. 2018 senesinden beri ise otopark olarak hizmet verdiği halde hizmete açtığını söylüyorsun. Cemal Kamacı Spor Kompleksi’de yapılan tadilat yeniden inşa etmiş şeklinde lanse ediliyor. E-5 karayolunu kullanan 16 milyon İstanbullunun aklıyla alay ediyorsun başkan. Bunları çıkarttığınızda, elinizde size özgü kalan, CHP Genel Başkanınızı davet edebildiğiniz sadece iki açılış var”

 

SİZE ÖZGÜ 2 AÇILIŞ VAR

 

“Vakıfların restore ettiği, sizin sadece 50 liralık musluğunu taktığınız bir çeşme açılışı.

 

Sayın başkanın kabri başında gerçekleştirdiği nezaketsiz tavrı unutturmak için satın aldığınız Fatih Sultan Mehmet Han‘ın portresinin açılışı.”

 

3. AÇILIŞ ÖNERİSİ SUNDU

 

“Son olarak size bir öneride bulunmak istiyorum. Sayın genel başkanınızın vizyonunu hayata geçirerek önümüzdeki günlerde ‘koronaya karşı ücretsiz yeni iskambil destesi‘ projesini de yapar, sayın genel başkanı bir de o açılışa davet edersiniz. Böylece İstanbullular için her şeyiyle size ait orijinal bir projeniz hayat bulmuş olur.”

 

DİKEY BAHÇELER HAKKINDA DA KONUŞTU

 

Tevfik Göksu, konuşmasının sonunda son günlerde sökülen dikey bahçe duvar bitkileri konusuna da değinerek 'İstanbul‘daki otobanların kenarlarında var olan yeşil duvarlar bir bir sökülmeye ve yıkılmaya başlandı. Bahane olarak da bu uygulamaların bakım maliyetinin yüksek olduğu öne sürüldü. Peşinen ve üzülerek söylemeliyim ki İBB‘nin ve yeni yönetiminin İstanbul için iş yapmaya niyeti yoktur. Zira İstanbul gibi bir metropolde yapılan her hizmeti ‘maliyet‘ olarak görmek belediyeci kafası değil, müflis tüccar kafasıdır. Siz İstanbul için yapılan yeşillendirme çalışmalarını maliyeti yüksek bahanesiyle yerle bir edeceksiniz, sonra kalkıp ‘Yeşil İstanbul‘ diye her yere pankartlar asacaksınız. Bunun adı düpedüz samimiyetsizliktir. Öncelikle şunun altını çizmeliyim ki; İstanbul‘un otoban kenarlarında var olan doğal bitki duvarlarının maliyeti Sayın Başkan‘ın ve yönetiminin bahane etmek için abarttığı rakamlarla hiçbir ilgisi yoktur. Söylediğim gibi bakımını yapmaktan aciz kaldıkları için kocaman bir algı oluşturmaya çalışmaktadırlar. İstanbul‘da var olan dikey bahçe olarak da isimlendirebileceğimiz duvar uygulamalarının tamamı yaklaşık 55 bin metrekaredir. Bunun tam 36 bin metrekaresi doğal yeşil bitkidir. Geri kalanı kompozittir. Bütün alanların her şey dahil aylık ortalama bakım maliyeti 720 bin TL‘dir. İddia ediyorum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tanıtım mecralarına astığı belirsiz sloganlarının ve kişisel iletişim harcamalarının aylık maliyeti bu rakamın üstündedir.

 

*Ve size şunu sormak istiyorum; iyi ve güzel olan her şeye bu kadar karşı çıkabilmeyi nasıl beceriyorsunuz?

*AK Parti döneminde yapıldı diye sırf çamur atmak ve kötülemek için bu güzelliklere nasıl kıyabiliyorsunuz?

Bu yaptığınız, zaman zaman gazetelerden ‘karşısındakinin güzelliğini çekemeyen birinin karşısındakinin yüzüne kezzap atarak güzelliğine zarar vermesi’ haberlerini hatırlatıyor.

*Yoksa siz de daha iyisini yapamayıp kıskandığınız için İstanbul‘un yüzüne kezzap mı atıyorsunuz?

Dikey bahçe uygulamalarına bir de şu pencereden bakacak olursak, İstanbul gibi kalabalık metropollerde yeşil bitki örtüsünün şehre olan faydası inkar edilemez. Bu uygulamaların maksadı, hızla gelişen kentleşmenin yıkıcı etkilerini en aza indirgemek ve kentsel yaşam alanındaki insanlara yeşil mekan alternatifleri ve imkanları sunmaktır. İklimsel değişikliğin gündemdeki etkisini arttırmasıyla dikey bahçelerin kent yaşamındaki yeri de gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Kentlerdeki yapıların bu dikey bahçeler sayesinde artık hissedilebilir düzeylere ulaşan iklim problemine bir çözüm getireceği düşünülmektedir. Çok kısa bir geçmiş olmasına rağmen bu uygulamalar halkımız tarafından çok benimsenmiş ve farklı üniversitelerden 19 bilimsel teze konu olmuşlardır. Bu bilimsel araştırmalar da göstermiştir ki; dikey bahçe uygulamaları ile yapıların bitkilendirilmesi çok çeşitli faydaları da beraberinde getirmektedir. Kentsel dikey bahçelerin ekolojik, estetik ve çevresel faydaları; oksijen üretimi, karbon emilimi, ses yalıtımı, börtü böcek için yer temini, toz tutma, insanların iyi hissetmesi. Siz bir yönetim iradesi ortaya koymuş olabilirsiniz. ‘Ben İstanbul‘da yeşil istemiyorum‘ diyebilirsiniz. Ama bunu yaparken her konuda olduğu gibi bahanelere sığınmak ya da geçmişe çamur atmaktan vazgeçmelisiniz. Çıkıp açık açık ben yönetemiyorum. Ben beceremiyorum, iki bitkinin bakımını yapmak bana zor geliyor demelisiniz. Bu konuda ben İstanbulluları doğru bilgilendirme ve sizi de uyarma görevimi yerine getirdim. Bundan sonrası size kalmış. Gerçi göreve geldiğiniz günden bu yana AK Parti döneminde yapılmış ve açılışa hazır hale getirilmiş Kemerburgaz‘daki Kent Ormanını açmak ve Hacı Osman‘da yüzyıllardır var olan ormana tabela asarak ben yaptım demekten başka İstanbul‘a bir fidan bile dikememiş bir yönetimden, yeşil konusunda fazla şey bekliyoruz galiba.”

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.