Dolar 32,1987
%-0.01
Euro 35,0394
%0.09
Altın 2.520,980
%0.81
Bist-100 10.738,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tesla robotu dehşet saçtı! Metal pençelerini sapladı!

Tesla robotu dehşet saçtı! Metal pençelerini sapladı!

Tesla'nın Teksas'taki fabrikasında meydana gelen olayda, bir robot bakım çalışması yaptığı esnada mühendise saldırdı. 2 yıl sonra ortaya çıkan olayda mühendisin yaralandığı belirtildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 27.12.2023 - 10:54

NTV’de yer alan habere göre, bir Tesla mühendisi, şirketin ABD'deki Giga Texas fabrikasında meydana gelen arıza sırasında bir robotun saldırısına uğradı. Kontrolden çıkan robot ortalığı kanlar içinde bıraktı.

2 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

İki görgü tanığı, yeni dökülmüş alüminyum araba parçalarını yakalayıp taşımak için tasarlanmış bir robotun iş arkadaşlarına saldırışına şahit oldu. Robot, fabrikadaki iki kullanım dışı robotun yazılımını tasarlayan mühendisi yakalayarak kaçmasına izin vermedi. Metal "pençelerini" mühendisin kollarına ve sırtına saplayan robot fabrika boyunca arkasında uzun bir "kan izi" bıraktı. Olay sonucunda saldırıya uğrayan mühendiste yaralar oluştu. Olay 2021 yılında eyalete sunulan rapor ile ortaya çıktı.

İŞÇİNİN ÖLÜMÜ GİZLENDİ

Tesla'nın Giga Texas sözleşmeli çalışanlarını temsil eden bir avukat, oradaki işçilerle yaptığı görüşmelere dayanarak fabrikada meydana gelen yaralanmaların sayısının eksik rapor edildiğini belirtti. Avukat, bu eksik raporlamanın fabrikanın inşasında çalışan bir inşaat işçisinin 28 Eylül 2021'deki ölümünü bile içerdiğini söyledi. Travis County tıbbi müfettişinden gelen bir rapora göre, Antelmo Ramírez adlı bu inşaat işçisi, Tesla'nın 2 bin dönümlük Giga Texas fabrikasının inşasına yardım ederken sıcak çarpmasından öldü.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.