Dolar 32,2333
%0.1
Euro 35,1214
%0.33
Altın 2.513,750
%0.52
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siber suçlular tatil sezonunda da rahat durmuyor

Siber suçlular tatil sezonunda da rahat durmuyor

Dolandırıcılık ve kimlik avı, küresel çapta olduğu gibi META bölgesinde de artış gösteriyor. Türkiye’de özellikle 2023'ün ilk çeyreğinde, 2022'nin ilk çeyreğine kıyasla kimlik avı saldırılarının sayısında yüzde 53 oranında artış oldu.

  • İstanbul Gündemi
  • 30.07.2023 - 15:10

Yaz mevsiminin de içinde olduğu tatil sezonları genellikle siber suçluların faaliyetlerini yoğunlaştırdığı dönemlere karşılık geliyor. Tatillerini planlayan, seyahatte veya plajda güzel zaman geçirmenin hayalini kuran bireyler yaz mevsimine özgü dolandırıcılık kampanyalarının kolay birer hedefi haline geliyor.

SALDIRGANLARIN YALNIZCA ALICININ ADRESİNİ BİLİYOR

Söz konusu e-postalar yakından incelendiğinde gönderenin bir şirket çalışanı olmadığı, imzalayan sözde "İK direktörünün" isimsiz olduğu ve imzasının kuruluşun kurumsal tarzına uymadığı, görünüşte bir PDF dosyasına işaret eden bağlantının arkasında tamamen farklı bir bağlantıya dair yönlendirme olduğu görülüyor. Saldırganların yalnızca alıcının adresini bildiği de açıkça belli oluyor. Otomatik toplu posta tarama aracı, adresten şirketin alan adını ve çalışanın adını alıyor ve bunları otomatik olarak taklit bağlantıya ve gönderenin imzasına yerleştiriyor. Saldırının hedefindeki kişi bağlantıya tıklasa bile, dikkatli baktığında saldırganların hazırladığı web sitesinde kimlik avına dair belirtileri seçmesi mümkün.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.