Dolar 32,2333
%0.1
Euro 35,1214
%0.33
Altın 2.513,750
%0.52
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siber dünyada casusluk faaliyetleri hız kesmiyor

Siber dünyada casusluk faaliyetleri hız kesmiyor

Siber güvenlik şirketi ESET, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bağlantılı Stealth Falcon grubunun sınır komşusu ülkelere yönelik yeni ve karmaşık bir arka kapıyla casusluk yaptığını ortaya koydu.

  • İstanbul Gündemi
  • 29.09.2023 - 16:12

ESET araştırmacıları, Stealth Falcon grubu tarafından kullanılan ve ESET tarafından Deadglyph olarak adlandırılan karmaşık bir arka kapıyı keşfederek analiz etti.

BİR ÖRNEK DE KATAR'DAN YÜKLENDİ

ESET araştırmacıları bu keşfi, bazıları Orta Doğu bölgesinde bulunan yüksek profilli müşterilerin sistemlerindeki şüpheli etkinlikleri rutin olarak izlerken gerçekleştirdi. Analiz edilen sızma eyleminin kurbanı, Orta Doğu'da casusluk amacıyla güvenlik ihlaline uğrayan bir devlet kurumu. VirusTotal'de bulunan ilgili bir örnek de Katar'dan yüklendi.

KABUK KODU İNDİRİCİSİ BULUNDU

ESET Research aynı zamanda Deadglyph'i yüklemek için kullanılabilecek ilgili bir kabuk kodu indiricisi buldu. Hedefleme ve ek kanıtlara dayanarak ESET, yüksek olasılıkla Deadglyph'i Stealth Falcon APT grubuyla ilişkilendiriyor. Project Raven veya FruityArmor olarak da bilinen bu tehdit grubunun MITRE'ye göre Birleşik Arap Emirlikleri ile bağlantısı bulunuyor. 2012'den bu yana aktif olan Stealth Falcon'un Orta Doğu'daki siyasi aktivistleri, gazetecileri ve muhalifleri hedef aldığı biliniyor. İlk olarak 2016 yılında bir casus yazılım saldırısının analizini yayınlayan Citizen Lab tarafından keşfedildi ve tanımlandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.