Dolar 32,2524
%0.03
Euro 34,7055
%0.09
Altın 2.402,320
%0.38
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sancaktepeli öğrenciler Bilim Şenliği'nde Buluştu

  • İstanbul Gündemi
  • 25.05.2015 - 00:24

Sancaktepe Belediyesi Bilim Merkezi ve Bilgi Evleri tarafından, bilime meraklı öğrencilerin bilimsel projelerini sergiledikleri ve çeşitli deneysel sovların yer aldığı Bilim Sergisi ve Bilim Şöleni” gerçekleştirildi.

Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından bilimi sevdirmek, bilim ve teknolojiye olan meraklarını artırmak amacıyla Bilgi Evleri Bilim Sergisi ve Bilim Şöleni” 16 Mayıs Cumartesigünü Başkan İsmail Erdem'İnde katılımıyla Samandıra Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Bilgi Evleri öğrencilerinin Fen ve Teknoloji öğretmenlerinin gözetiminde hazırladıkları projeler Samandıra Kültür Merkezi'nde kurulan stantlarda sergilendi.

Bilim şöleni'nde çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan İsmail Erdem öğrencilerin tasarımlarını dikkatle inceleyerek, göstermiş oldukları başarılardan dolayı hepsini tek tek tebrik etti. Başkan Erdem yaptığı konuşmada Sancaktepe'de bilim adına yapılan her organizasyonun destekçisi ve takipçisi olduklarını dile getirerek, Sancaktepe'nin müreffeh bir yapıya ulaşma yolunda yeniliğin öncüsü olduğunu belirterek gerek sosyal, gerek fen tüm alanlarda bilimin yol göstericiliğini esas alan ülkeler güçlü ve gelişmiş ülkeler olmuştur. Bilim çağı olarak adlandırılan günümüzde ise yeni yetişen nesilleri çok iyi bilgi donanımı olan bireyler olarak yetiştirmemiz gerekir. Bu çalışma başta ülkemiz aynı zamanda tüm insanlığın yararına olacaktır” dedi.

14 Bilgi Evinden 54 projenin yer aldığı Bilim Şöleni'nde, sergilenen projeler arasından jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Hacı Bektaş-ı Veli Bilgi Evi öğrencisi Mehmetcan Kaymak'ın sokak köpek veya kedileri için daha temiz su ve yemek kabı sağlamak ve kısa süreli tatile giden aileler için köpek ve kedilerin aç ve susuz kalma ihtimallerini en aza indirgemek amacıyla hazırladığı Mekanik Hayvan Yemliği” projesi ile birinci oldu.

Bilim Merkezi tarafından; Patlamayan balon, kuru buz deneyi, kimyasal tepkime deneyi, sıvı azotla pinpon toplarını uçurma, sıvı azotla balon deneyi, sıvı azotla muzu çekiç yapma deneyi, sıvı azotla çiçek dondurma deneyi, sıvı azotla hayvan kalbi kırma deneyi, sıvı azotu suyun içine dökerek buhar çıkarma deneyi, renkli ateşler oluşturma, sıcak buz, su üzerinde yürüme deneyinin yer aldığı Bilim Şovu izleyicilere sunuldu. Program sonunda 54 proje arasından dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin verilmesinin ardından baloncuk şovu ile Bilim Şöleni son buldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.