Dolar 32,2143
%-0.09
Euro 34,7793
%-0.06
Altın 2.449,040
%0.68
Bist-100 10.331,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ŞAİR ATAOL BEHRAMOĞLU SANATTA 50. YILINI BEŞİKTAŞ'TA KUTLADI

  • İstanbul Gündemi
  • 02.02.2015 - 17:25

ŞAİR ATAOL BEHRAMOĞLU SANATTA 50. YILINI BEŞİKTAŞ’TA KUTLADI

 Türk Edebiyatı`nın önemli şairlerinden Ataol Behramoğlu`nun, sanatının 50`inci yılı, Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği güzel etkinlikle kutlandı…

 Usta şair Ataol Behramoğlu, 50. sanat yılını dostları ve sevenleriyle kutladı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

 “Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” şiiriyle hafızalara kazınan Türk edebiyatının usta isimlerinden ünlü şair Ataol Behramoğlu’nun, sanat hayatının 50. yılı Beşiktaş Belediyesi’nin Fulya Sanat Merkezi’nde düzenlediği bir etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Hanefi Avcı, yönetmen Nebil Özgentürk, yazar Doğan Hızlan, oyuncular Rutkay Aziz ,Tarık Akan, Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Mine Kırıkkanat, Selçuk Yöntem, Edip Akbayram, Metin Uca, Candaş Tolga, Doğan Hızlan, gibi birçok ünlü isim ile sanatseverler katıldı.

Gülsen Tuncer ve Orhan Kurtuldu’nun sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte piyanist Utku Asan’ın çaldığı “Ustaya Küçük Bir Armağan” adlı eser salondakilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte daha sonra Nebil Özgentürk’ün yönettiği, Çetin Tekindor’un ise seslendirdiği belgesel izlendi.

"BEHRAMOĞLU`NUN DİZELERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR"

 Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, sanatçıların hayata dokunuşlarının toplumda siyasetçilerden çok daha derin, kalıcı ve anlamlı izler bıraktığını kaydetti. Hazinedar, “Bir siyasetçi olarak yaşam boyu bizlere sunulan bu zenginliği Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye taşımayı hedefliyoruz. Bu hayat yolculuğunda Ataol Behramoğlu’nun dizeleri yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

Hazinedar daha sonra Behramoğlu’nun şiirlerinden dizeler okudu.

Ünlü yazar Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu’nun Türk toplumcu şiiri için çok önemli bir isim olduğunu belirtti. Hızlan, “Ama sadece toplumculuk vasfı niteliği taşıyan bir şiir iyi olmasını sağlamaz. Eğer toplumcu bir mesaj verecekseniz ve bir düşüncenizi açıklayacaksanız bunu en iyi şiirle yapmanız gerekir. Ataol bu iki ögeyi de şiirinde birleştirmiş adamdır” ifadelerini kullandı.

Behramoğlu ile 1970’li yıllarda tanıştığını belirten oyuncu Rutkay Aziz,”Behramoğlu, şiir dünyasına, edebiyata, yaptığı çevirilerde yazdığı yazılarla büyük katkıları olmuş bir isimdir. Düşüncesinde ve ilkelerinde onurlu biçimde kendini koruyan ender insanlarımızdan bir tanesidir” diye konuştu.

Gecede dans gösterileri de yapıldı, sahneye çıkan her isim Behramoğlu’nundan güzel birer dörtlük okudu…

Sahneye çıkan Prof. Dr. Haluk Şahin ile Rukay Aziz’in ünlü şair ile olan gençlik maceralarını anlatmaları salonu gülmekten kırdı geçirdi.

Behramoğlu ile ilk tanışmalarını anlatan Rutkay Aziz, bir oyun var Rusça’dan çevrilecek, kim çevirir diye deli gibi araştırıyorum, bunu ancak Ataol, yapar dediler, Eyüp’te buluştuk, ilk karşılaşmamız ve tanışmamız heyecanla oyunu anlatıyorum ben kaptırmışım. Tabii o anda bir kafedeyiz bir anda seni dinleyemem dedi. Neden diye sordum şaşırarak, dedi ki arka masada çok güzel kızlar var onları izliyorum. Bu konuşma salonda büyük gülüşmelere neden oldu.

Gecenin finalinde ise Edip Akbayram sahne aldı. Güzel sesi ile salondaki mest etti…

Ve en son sahneyi usta şair devraldı. Kendisini bu güzel günde yalnız bırakmayan tüm sanatçı dostlarına şükranlarını iletti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.